Μαζική προσέλευση από όλες τις γωνιές της χώρας

Μαζική είναι η συμμετοχή
του κόσμου στο σημερινό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Διαδηλωτές καταφθάνουν με πούλμαν από όλες τις γωνιές της χώρας, με το κέντρο της πρωτεύουσας να είναι απροσπέλαστο.

Το ραντεβού έχει δοθεί για σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι. Από χτες ξεκίνησαν πούλμαν από διάφορεςπόλεις σε όλη την Ελλάδα, με προορισμό την Αθήνα, ενώ νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά εκατοντάδες Κρητικοί. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περισσότερα από 1.500 πούλμαν θα μεταφέρουν στην πρωτεύουσα πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα έφτασε και ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είναι κεντρικός ομιλητής. Παράλληλα, περίπου την ίδια ώρα έφτασε στο κέντρο της Αθήνας και ο στρατηγός εν αποστρατεία Φράγκος Φραγκούλης. 
Επί ποδός βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια. Οι δρόμοι στο κέντρο θα κλείσουν από νωρίς το πρωί, ενώ από τις 10 π.μ. είναι κλειστοί και σταθμοί του μετρό.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει ειδικές ζώνες και φραγμούς με λεωφορεία των ΜΑΤ σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας στο ύψος της οδού Αμερικής και στο ύψος της οδού Ομήρου, έτσι ώστε να μην συναντηθούν αντιεξουσιαστές και μετέχοντες στο συλλαλητήριο.
Στους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το Σάββατο, η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη- με μπογιές και συνθήματα στους τοίχους- προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου. «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος», έγραψαν οι δράστες στον τοίχο του σπιτιού του. «Είμαι ήρεμος και έτοιμος», ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωράκη και όταν ρωτήθηκε ποιο μήνυμα θέλει να στείλει στον για το συλλαλητήριο απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».
http://www.zougla.gr/greece/article/silalitirio-telikes-proetimasies—i-ka8odos-ton-mirion

Διαβάστε Επίσης  Κωτσόβολος: Ενημέρωση για ηλεκτρονική απάτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *