Συμπεριφορές των γονιών που αντιγράφουν τα παιδιά

Τα μικρά παιδιά αντιγράφουν τις συμπεριφορές των γονιών τους, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμα και όταν νομίζετε ότι δε σας βλέπουν, αφού τα παιδιά παρατηρούν και μιμούνται τα πάντα. 

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
  • Αν συνηθίζετε να πετάτε σκουπιδάκια από το παράθυρο του αυτοκινήτου, μην ξαφνιαστείτε όταν δείτε το μικρό σας να κάνει το ίδιο.
  • Αν χρησιμοποιείτε άσχημες λέξεις μπροστά στο παιδί, μην κατηγορήσετε τους συμμαθητές του στο σχολείο, όταν και εκείνο αρχίσει να βρίζει.
  • Αν κοροϊδεύετε τους ανθρώπους για την εμφάνισή τους, δεν έχει νόημα να νιώσετε άσχημα την πρώτη φορά που το παιδί σας θα αποκαλέσει κάποιον χοντρό ή άσχημο.
  • Αν χάνετε την υπομονή σας και παραφέρεστε όταν βρίσκεστε σε μια ουρά, μην απαιτείτε από το παιδί να περιμένει στην σειρά του για να ανέβει στην κούνια της παιδικής χαράς.
  • Αν περνάτε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή, μην περιμένετε από το παιδί να αγαπήσει, για παράδειγμα, το διάβασμα.
Διαβάστε Επίσης  Το Τατουάζ: Aποκαλύπτεται το μυστικό του Στέφανου και θα φέρει συγκλονιστικές εξελίξεις στη σειρά


Με λίγα λόγια, σκεφτείτε πώς θέλετε να συμπεριφέρεται το παιδί σας και, πριν το μαλώσετε για την άσχημη συμπεριφορά του, κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη. Μήπως το παιδί αντιγράφει ό,τι βλέπει στο οικογενειακό του περιβάλλον; Μήπως απλά είναι μια δική σας μικρογραφία;

Αν ναι, τότε πρέπει άμεσα να σκεφτείτε τι είδους πρότυπο θέλετε να είστε για το παιδί σας και να βελτιώσετε τις δικές σας αδυναμίες. Αλλάζοντας εσείς, βάζετε τις βάσεις για να αλλάξει προς το καλύτερο με τη σειρά του και εκείνο.


Πηγή: mother.gr

Διαβάστε Επίσης  Νέος ΚΟΚ: Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες

Αφήστε μια απάντηση