Πώς να προετοιμάσετε το πρωτότοκο για το νέο μωρό

Η δεύτερη εγκυμοσύνη κάθε γυναίκας είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη. Η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι τώρα δεν είστε μόνο εσείς και ο σύντροφός σας, αλλά και ένα μικρό παιδί που τις περισσότερες φορές δεν είναι καθόλου έτοιμο να μοιραστεί την αγάπη και την προσοχή των γονιών του με τον καινούριο «εισβολέα».

Γι’ αυτό, ακόμα και αν το μικρό σας χαϊδεύει και φιλά την κοιλίτσα σας ή δείχνει να ανυπομονεί για το αδελφάκι του, καλό θα είναι να το προετοιμάσετε, αποφεύγοντας έτσι ζήλιες και εντάσεις στο μέλλον.
  • Εκμεταλλευτείτε την περίοδο της εγκυμοσύνης: Ευτυχώς έχετε μπροστά σας αρκετούς μήνες για να μιλήσετε και να εξηγήσετε στο παιδί σας, όσες φορές κι αν χρειαστεί τι πρόκειται να συμβεί. Εστιάστε στα θετικά και επιμείνετε στη σημασία του «μεγάλου αδερφού».
  • Κάντε πράγματα με το παιδί σας: Επειδή μοιραία το καινούριο μωρό, τον πρώτο καιρό τουλάχιστον, θα χρειάζεται όλη σας την προσοχή, χαρείτε τώρα κάθε στιγμή με το πρωτότοκό σας. Κάντε βόλτες, παίξτε, διασκεδάστε μαζί και αφιερώστε του όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε.
  • Συμπεριλάβετέ το στις ετοιμασίες: Ζητήστε τη γνώμη του για το πώς θα διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο, επιτρέψτε του να διαλέξει ρούχα ή παιχνίδια για το μωρό και γενικά δείξτε του ότι σας αρέσει να συμμετέχει και να βοηθά. Συνεχίστε έτσι και όταν γεννηθεί το μωρό, π.χ. μπορεί να σας φέρνει τις πάνες κλπ.
  • Επαινέστε το: Όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο περισσότερη ανάγκη έχει να ακούει από εσάς καλά λόγια. Επίσης, διαβεβαιώστε το ότι η αγάπη σας για εκείνο δε θα αλλάξει ποτέ και μην ξεχάσετε όταν έρθετε σπίτι με το μωρό από το μαιευτήριο, να του φέρετε ένα δώρο.
Διαβάστε Επίσης  Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι!Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση