Οι πυροσβέστες τιμούν τους προστάτες τους

Τους προστάτες Αγίους τους, τους Τρεις εν Καμίνω Παίδες
γιορτάζουν σήμερα οι πυροσβέστες σε όλη τη χώρα.

Στο Ηράκλειο η πυροσβεστική υπηρεσία τιμά τη μνήμη τους στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, ενώ όλες οι υπηρεσίες θα είναι ανοικτές προς τους πολίτες για να τις επισκεφθούν.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.
http://www.zougla.gr

Διαβάστε Επίσης  Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες με έναν λιγότερο όμορφο άντρα

Αφήστε μια απάντηση