ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

 

 

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα αιθέρια έλαια είναι η προσωπικότητα και το πνεύμα ενός φυτού
.Είναι  το αρωματικό  μέρος του φυτού, οι  φυσικές   πτητικές ουσίες που απομονώνονται μέσω της απόσταξης τα παίρνουμε από τα διάφορα μέρη του  .

 

Tα αιθέρια έλαια προσφέρουν ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό και   στις ιδιότητες αυτές βασίζεται και η αρωματοθεραπεία .

 

Διαβάστε Επίσης  Βάλτε τέλος στους μύκητες των ποδιών με εκχύλισμα από φύλλα ελιάς

Μπορούμε να τα βρούμε στα πέταλα , φύλλα, στους σπόρους και τα φρούτα,  ακόμη  στην φλούδα  του κορμού και στο ρετσίνι  των κορμών .

 

Τα αιθέρια  ελαία  έχουν  ιδιότητες  αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές , επουλωτικές , και γενικά  χρησιμοποιούνται  εδώ και χιλιάδες  χρόνια  για θεραπευτικούς  σκοπούς. Στην αρωματοθεραπεία  βοηθούν  ώστε να θεραπευτούν  προβλήματα  στο σώμα και στον νου. Η θεραπεία  αυτή είναι γνωστή  με τον όρο  ολιστική  πρακτική.

 

Η  θεραπεία   επιτυγχάνεται   είτε  αναπνέοντας  το άρωμα  των αιθέριων  ελαίων , είτε  με μασάζ , με κομπρέσες , είτε  ακόμη  και με χρήση  προϊόντων   μπάνιου . Γενικά  ο σκοπός είναι  να  απαλλαγή  το μυαλό  από το άγχος  και το στρες  και να σταματήσουν  τα ψυχοσωματικά  προβλήματα   υγείας

Διαβάστε Επίσης  Φυσικά παυσίπονα: Οι θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητές τους

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *