ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

 

 

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα αιθέρια έλαια είναι η προσωπικότητα και το πνεύμα ενός φυτού
.Είναι  το αρωματικό  μέρος του φυτού, οι  φυσικές   πτητικές ουσίες που απομονώνονται μέσω της απόσταξης τα παίρνουμε από τα διάφορα μέρη του  .

 

Tα αιθέρια έλαια προσφέρουν ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό και   στις ιδιότητες αυτές βασίζεται και η αρωματοθεραπεία .

 

Διαβάστε Επίσης  Πράσο

Μπορούμε να τα βρούμε στα πέταλα , φύλλα, στους σπόρους και τα φρούτα,  ακόμη  στην φλούδα  του κορμού και στο ρετσίνι  των κορμών .

 

Τα αιθέρια  ελαία  έχουν  ιδιότητες  αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές , επουλωτικές , και γενικά  χρησιμοποιούνται  εδώ και χιλιάδες  χρόνια  για θεραπευτικούς  σκοπούς. Στην αρωματοθεραπεία  βοηθούν  ώστε να θεραπευτούν  προβλήματα  στο σώμα και στον νου. Η θεραπεία  αυτή είναι γνωστή  με τον όρο  ολιστική  πρακτική.

 

Η  θεραπεία   επιτυγχάνεται   είτε  αναπνέοντας  το άρωμα  των αιθέριων  ελαίων , είτε  με μασάζ , με κομπρέσες , είτε  ακόμη  και με χρήση  προϊόντων   μπάνιου . Γενικά  ο σκοπός είναι  να  απαλλαγή  το μυαλό  από το άγχος  και το στρες  και να σταματήσουν  τα ψυχοσωματικά  προβλήματα   υγείας

Διαβάστε Επίσης  Σπιτική παυσίπονη αλοιφή με τρία ισχυρά αντιφλεγμονώδη βότανα

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *