Τρία μυστικά για νόστιμα ντοματίνια

Τα ντοματίνια είναι από τα αγαπημένα κηπευτικά που καλλιεργούμε κάθε καλοκαίρι και λαχταρούμε να τα
γευτούμε στις σαλάτες και στα φαγητά μας. Ακόμη και αν φυτεύεται για πρώτη φορά, στον κήπο ή σε γλάστρα, ακολουθήσετε τις συμβουλές που προτείνουμε, για να χαρείτε και σεις γλυκά και πεντανόστιμα ντοματίνια.
• Επιλέξτε μία νόστιμη ποικιλία ντοματινίων

Οι περισσότερες ποικιλίες ντοματινιών είναι αρκετά ανθεκτικές, επιλέξτε ποικιλίες που είναι παραγωγικές και έχουν νόστιμη γεύση. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τα ντοματίνια που δίδουν καρπούς σε σχήμα βελανιδιού με γλυκιά γεύση ή τα ντοματίνια τσέρι Σαντορίνης, με μικρούς σφαιρικούς καρπούς και σχετικά υπόξινη γεύση. Επίσης στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε κίτρινα και μαύρα (ιώδη) ντοματίνια με ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση.

Διαβάστε Επίσης  Καλλιέργεια ρόκας σε γλάστρα


.

• Υποστηλώστε τα φυτά και αραιώστε τους καρπούς

Υποστηλώσετε τα ντοματίνια με καλάμια ή με ανοξείδωτο μεταλλικό πλέγμα, ώστε να μην έχετε προβλήματα με τον αέρα καθώς και με το αυξημένο βάρος φορτίου και δέστε τους βλαστούς με ελαστικό σχοινί πάνω τους. Παράλληλα, επειδή τα ντοματίνια κάνουν συνήθως πολλούς καρπούς, μια μικρή αραίωση των καρπών του φυτού, βοηθά για να αποκτήσουν μεγαλύτερο μέγεθος και να έχουν γλυκότερη γεύση.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα καθαρισμού με άργιλο και αγγούρι για λιπαρές επιδερμίδες
• Πραγματοποιείτε τακτικό πότισμα και λίπανση

Είναι απαραίτητο να ενσωματώνετε στο χώμα δυο-τρεις κουταλιές της σούπας πλήρες βιολογικό λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο για την γλυκύτητα των καρπών, κάθε είκοσι μέρες. Σχετικά με το πότισμα, τα ντοματίνια θέλουν τακτικά ποτίσματα κάθε δυο μέρες την περίοδο του καλοκαιριού και τρεις μέρες την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου.


Κώστας Λιονουδάκης
Γεωπόνος Γ.Π.Α.
http://www.mistikakipou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *