ΟΠΕΚΑ- Επίδομα Παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η α΄ δόση

Η καταβολή θα γίνει λίγες ημέρες πριν το Πάσχα σε περίπου 740.000 δικαιούχους.

Αυτή είναι και η επίσημη θέση του ΟΠΕΚΑ που προς το παρόν, κατά τη συνήθη τακτική του να μην «προτρέχει», δεν επιβεβαιώνει την ημερομηνία που έχει διαρρεύσει, δηλαδή από 23 έως 29 Μαρτίου (αλλά και χωρίς να την αποκλείει).

Σε ερώτηση της aftodioikisi.gr για το αν υπάρχει ενδεχόμενο θα υπερβούμε τον Μάρτιο και να μπούμε στις πρώτες μέρες του Απριλίου (δεδομένου ότι το Πάσχα πέφτει φέτος στις 8 Απριλίου), από τον ΟΠΕΚΑ αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα (ίσως και για 3/4), ανάλογα βεβαίως με την εξέλιξη της διαδικασίας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως μας τονίζουν, η προθεσμία καταβολής της α’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού θα είναι πριν το Πάσχα και τα επιδόματα θα δοθούν με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης που υποβλήθηκε το 2017.
Το νέο Α21 θα υποβληθεί μετά το Πάσχα. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί φέτος.
Στη νέα σελίδα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να δείτε τους επίσημους πίνακες για τα Επιδόματα Παιδιών με τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και το ποσό που θα λαμβάνουν κάθε δίμηνο οι δικαιούχοι.
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΝΑ 2ΜΗΝΟ;
Το Επίδομα Παιδιού θα πληρώνεται πλέον σε 6 διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.
Δηλαδή οι πληρωμές θα ακολουθήσουν περίπου το εξής χρονοδιάγραμμα: Α’ δόση: τέλη Μαρτίου, Β’ δόση: τέλη Μαΐου, Γ’ δόση: τέλη Ιουλίου, Δ’ δόση: τέλη Σεπτεμβρίου, Ε’ δόση: Νοέμβριο και η Στ’ δόση πριν τις γιορτές κάθε έτους.
Σε ερώτησή μας προς τον ΟΠΕΚΑ αν η ημερομηνία που θα δοθεί η α’ δόση, θα είναι «κλειδωμένη» και για τις επόμενες δόσεις (δηλαδή π.χ. καταβολή κάθε 25η του δίμηνου), η απάντηση ήταν ότι αυτό θα γίνει μόλις το «επιτρέψει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Προς το παρόν ακολουθούνται οι συνήθεις διαδικασίες και ενδεχομένως αυτό να γίνει από την β’ ή γ’ δόση και μετά, καθώς αποτελεί δέσμευση του υπουργείου προς τους δικαιούχους.
Διαβάστε Επίσης  Τα πρώτα λόγια του Βασίλη Κικίλια μετά τον χωρισμό από την Τζένη Μπαλατσινού

Αφήστε μια απάντηση