Πώς θα μιλήσετε στο παιδί για το διαζύγιο

Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, η οποία απαιτεί ανάλογο χειρισμό από μέρους
σας στο κομμάτι της ενημέρωσης του παιδιού. Αυτά είναι τα σημεία προσοχής, ώστε να μπορέσει το μικρό σας να το διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

• Κάντε ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι, εκ των πραγμάτων, δεν υπάρχει τρόπος να αφήσετε το παιδί στο σκοτάδι. Αφήστε που και να γινόταν, δε θα ήταν καθόλου σωστό.

• Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να μη στενοχωρηθεί το παιδί, όσο διακριτικά και να του το φέρεται. Και μόνο το γεγονός ότι δε θα μπορεί να βλέπει κάθε μέρα, όλη μέρα και τους δυο γονείς του, είναι για εκείνο μεγάλη δυστυχία. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να του χρυσώσετε κάπως το χάπι.

• Μην προβείτε στις σχετικές ανακοινώσεις πριν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα πάρετε διαζύγιο με το σύντροφό σας. Τυχόν πίσω-μπρος ενδεχομένως να αποδιοργανώσουν ακόμα περισσότερο το παιδί!

• Για συμβολικούς, όσο και ουσιαστικούς λόγους, είναι προτιμότερο να μιλήσετε στο παιδί για το διαζύγιο από κοινού με το σύντροφό σας και όχι ο καθένας ξεχωριστά. Και φυσικά να αναφερθείτε μόνο στο γεγονός και στο τι συνεπάγεται για την επόμενη μέρα και όχι να «βομβαρδίσετε» το παιδί με αχρείαστες πληροφορίες.

• Διαβεβαιώστε το παιδί ότι το διαζύγιο δε θα επηρεάσει την αγάπη σας για εκείνο και ξεκαθαρίστε του ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το γεγονός αυτό. Από εκεί και πέρα, αποφύγετε οπωσδήποτε τις κατηγορίες ο ένας για τον άλλον και γενικά μεθόδους που σκοπό έχουν να πάρετε το παιδί με το μέρος σας.

• Στο τέλος, προτρέψτε το παιδί να μοιραστεί μαζί σας σκέψεις και συναισθήματα και προθυμοποιηθείτε να του λύσετε οτιδήποτε δεν κατάλαβε από τα λεγόμενά σας. Προσοχή! Καμία απάντηση δε θα του δώσετε για το παρασκήνιο του διαζυγίου ή οτιδήποτε άλλο δεν του χρειάζεται ως πληροφορία.



Πηγή: mother.gr

Διαβάστε Επίσης  Ακούτε μουσική δυνατά με ακουστικά; Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *