Σβήστε τα σημάδια του χρόνου

Σίγουρα δεν θέλουμε να υποδεχθούμε τον νέο χρόνο με το θαμπό, κουρασμένο και ρυτιδωμένο πρόσωπο που βλέπουμε κάθε μέρα στον καθρέφτη μας. Ευτυχώς, για εμάς, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχουμε πλέον στη διάθεσή μας μηχανήματα, λέιζερ και καινοτόμες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς, αλλά και να βελτιώσουν τα σημάδια που έχει αφήσει ο χρόνος στο πέρασμά του. Πάνω από όλα δίνουμε έμφαση στα μάτια και στην περιοχή γύρω από το στόμα, αλλά δεν αμελούμε και το πρόσωπό μας συνολικά.

Plexr: Αναγέννηση στα μάτια Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, γι’ αυτό και όλοι επιθυμούμε ένα καθαρό, λαμπερό και ανοιχτό βλέμμα. Μέχρι σήμερα η μόνη επιλογή που είχαμε στη διάθεσή μας για να ανανεωθεί το βλέμμα μας ήταν η βλεφαροπλαστική. Τώρα όμως, χάρη στην επιστήμη και την τεχνολογία, έχουμε στη διάθεσή μας μια νέα συσκευή: το Plexr. Πρόκειται για μια μικροχειρουργική συσκευή που χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο, που μοιάζει με μικρό κεραυνό, προκειμένου να αυξάνεται επιλεκτικά η θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη ζώνη, εξαχνώνοντας τους δερματικούς ιστούς, χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες στιβάδες, και να διαπερνά τη βασική μεμβράνη.

Αυτή η νέα μέθοδος τείνει να αντικαταστήσει τη βλεφαροπλαστική τόσο του άνω όσο και του κάτω βλεφάρου σε 2-3 συνεδρίες. Επίσης, έχει εφαρμογή και σε άλλες καταστάσεις, όπως ουλές, υπερμελαγχρώσεις, αφαίρεση τατουάζ κ.ά., με πιο εντυπωσιακή εφαρμογή την εξάχνωση της περίσσειας του άνω βλεφάρου από την πρώτη κιόλας ημέρα έως τη δέκατη, με το τελικό αποτέλεσμα να φτάνει σε βάθος τριών μηνών.

Διαβάστε Επίσης  Υγιής επιδερμίδα: 4 καλές συνήθειες που δεν απαιτούν προϊόντα

Για τέλειο πρόσωποΑφού καταφέρουμε να αναγεννήσουμε τα  μάτια, μπορούμε να προχωρήσουμε σε πληθώρα άλλων θεραπειών, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλο το πρόσωπο. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας αποτελεσματικές μη επεμβατικές θεραπείες που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

  • Τo e-Μatrix Sublative RF (Fractional) για ανάπλαση της επιδερμίδας, εξάλειψη ουλών, ρυτίδων, βελτίωση ραγάδων και επιδερμική σύσφιγξη. 
  • Το Fractional CO2 Laser (Edge One) για ανάπλαση, σύσφιγξη της επιδερμίδας, βελτίωση ουλών ακμής. 
  • Το Vaginal Fractional CO2 (Edge One) για σύσφιγξη και ανάπλαση του κόλπου των γυναικών που παρουσιάζουν ατροφία, ξηρότητα κόλπου  και ακράτεια ούρων.
  • Τo Nd-Yag laser για την ανάπλαση και τη σύσφιγξη της επιδερμίδας και τη θεραπεία των ευρυαγγειών.
  • Το μπότοξ, που βοηθά να απαλυνθούν οι ρυτίδες έκφρασης. Συγκεκριμένα, δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα στο «πόδι της χήνας», το μεσόφρυο και το μέτωπο.
  • Τα Filler Υαλουρονικού Οξέος για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου και τη μείωση των ρυτίδων. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη βελτίωση των ελλειμμάτων όγκου και μαλακών ιστών, καθώς και στη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.
  • Τα νήματα για τη σύσφιγξη και τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. Τα νήματα τοποθετούνται με τοπική αναισθησία στη διάρκεια μιας απλής επίσκεψης στο ιατρείο. Είναι ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί 30-40΄ και ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει άμεσα στις υποχρεώσεις του. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας, δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ενώ βελτιώνονται μέρα με τη μέρα, καθώς ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτά, ώστε να δημιουργήσει το δικό του υποστηρικτικό πλέγμα. Τα σημεία εφαρμογής της μεθόδου είναι στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα. Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως οι ραδιοσυχνότητες (RF), το Fractional Laser και η αυτόλογη μεσοθεραπεία, ώστε να ενισχύσουμε και άλλο το αποτέλεσμα και τη διάρκειά της. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί με μπότοξ και με Filler Yαλουρονικού Oξέος. 
Διαβάστε Επίσης  Οι τύποι ανθρώπων που δεν κάνουν για γάμο - Πώς να τους αναγνωρίζεις


Οι μεσοθεραπείες

Πρόκειται για ενέσιμες θεραπείες με υλικά κατάλληλα για κάθε περίσταση, που γίνονται στο μεσόδερμα (δηλαδή στο χόριο). Όταν επαναλαμβάνονται, έχουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Υπάρχουν ειδικές ουσίες για τους μαύρους κύκλους και άλλες για τις ρυτίδες στο κάτω βλέφαρο και περιοφθαλμικά. Στις ρυτίδες του καπνιστή δίνει ωραία αποτελέσματα το Restylane Vital, που είναι καθαρό υαλουρονικό οξύ και εφαρμόζεται σαν μεσοθεραπεία, καθώς προάγει την ενυδάτωση.

Επίσης, η PRP (αυτόλογη) μεσοθεραπεία χαρίζει λαμπερή όψη και εφαρμόζεται επιτυχώς και σε ευαίσθητες περιοχές στο άνω και στο κάτω βλέφαρο, καθώς και στο άνω χείλος. Πραγματοποιείται με τη λήψη αίματος από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ποσότητα ίση με μια γενικής εξέτασης αίματος), την επεξεργασία του, την ενεργοποίησή του και την έγχυσή του στο πρόσωπο του ενδιαφερομένου. Έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα λεύκανσης και σύσφιγξης της επιδερμίδας.

Τα χημικά πίλινγκ
Γίνεται απολέπιση της επιδερμίδας μετά την εφαρμογή χημικών ουσιών. Βελτιώνουν τις κηλίδες του δέρματος, τη θαμπή επιδερμίδα και τις ουλές της ακμής.

Η θεραπεία πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα, την αιτιολογία και τον ενδιαφερόμενο. Ο συνδυασμός διαφορετικών θεραπειών είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια. 

Από τη Μαρία Δόσπρα-Τσακαλίδου, δερματολόγο-αφροδισιολόγο, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει ειδικευθεί στην Κρατική Κλινική του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής και της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, site: www.dermacosmetic.gr, Facebook: Μαρία Δόσπρα-Τσακαλίδου Δερματολογικό Ιατρείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *