Αυτές είναι οι τροφές που λειτουργούν σαν καύσιμα για τον οργανισμό μας

Υπάρχουν κάποιες φορές στο γραφείο ή στο σπίτι που νιώθετε πραγματική

εξάντληση και δεν έχετε όρεξη για τίποτα. 

Αντί να χρησιμοποιείτε διάφορα σκευάσματα ή βιταμίνες, μπορείτε να καταναλώνετε τις παρακάτω 5 τροφές που θα σας δώσουν όση ενέργεια σας λείπει, για να αντεπεξέλθετε σε μία δύσκολη ημέρα.

● Οι φακές είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β, σιδήρου, μαγνησίου, ποτασίου, ψευδαργύρου, ασβεστίου και σιδήρου. Περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και μπορούν να συνδυαστούν με κάθε γεύμα. Επίσης μειώνουν τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, ενώ έχουν λίγες θερμίδες.
● Οι μπανάνες περιέχουν πολύ ποτάσιο, έναν ηλεκτρολύτη που βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικούσυστήματος και των μυών και γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια.
● Το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς νερό. Το νερό βοηθά τον οργανισμό στη χώνεψη, στην απορρόφηση και μεταφορά των θρεπτικών συστατικών. Επίσης, είναι απαραίτητο για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος. Το σώμα που δεν είναι καλά ενυδατωμένο, αισθάνεται κόπωση και δεν έχει ενέργεια.
● Τα αμύγδαλα πέρα από την ενέργεια που δίνουν στον οργανισμό, βοηθούν στη συγκέντρωση και στην πνευματική διαύγεια.
● Η σοκολάτα, κυρίως η μαύρη περιέχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται καλή πηγή ενέργειας.
Για καλύτερα αποτελέσματα είναι προτιμότερη η κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών σε μικρές ποσότητες και σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρά σε μεγάλα γεύματα.
Διαβάστε Επίσης  Τυρόψωμο ολικής αλέσεως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *