Να πω την αλήθεια στο παιδί μου για τον Άγιο Βασίλη;

Το να πείτε στα παιδιά την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη δεν είναι εύκολο

αρχικά, γιατί μας θυμίζει ότι περνάει ο χρόνος και ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν. Ένα στάδιο της παιδικής ηλικίας φτάνει στο τέλος του.

Μην υποτιμάτε το γεγονός ότι αφού έχετε περάσει τόσο χρόνο προσπαθώντας να πείσετε τα παιδιά σας ότι πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά για να λάβουν το δώρο τους από τον Άγιο Βασίλη, όταν έρχεστε ξαφνικά να τους πείτε ότι όλο αυτό ήταν ψέμα, θα νιώσουν ότι τα κοροϊδέψατε. Η αλήθεια είναι ότι ούτε τα προδώσατε ούτε τα κοροϊδέψατε. Η μαμά και ο μπαμπάς τους είπανε μια ιστορία. Δυσνόητες έννοιες γίνονται κατανοητές από τα παιδιά μέσα από τη δημιουργία χαρακτήρων. 
Ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει όπως το παρουσιάσατε όταν ήταν μωρά, αλλά όλα όσα αντιπροσωπεύει είναι αληθινά. Τα μεγαλύτερα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν αυτές τις έννοιες.
Όπως γνωρίζουμε, δεν υπάρχει σωστή ηλικία για να πούμε την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη. Είναι καλή ιδέα να εμφανίσουμε το θέμα όταν το παιδί αρχίζει να κάνει περισσότερο διευκρινιστικές ερωτήσεις, δίνοντας του το πλεονέκτημα να πει εκείνο τα νέα στον μπαμπά και τη μαμά, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για το πώς το ανακάλυψε. 
Με αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει βιασύνη και δε χρειάζεται να προετοιμάσετε το παιδί σας για την αλήθεια, αλλά παράλληλα θα πρέπει να μην επιμένετε στην ιστορία του Άγιου Βασίλη όταν το παιδί δείχνει να χάνει σιγά σιγά το ενδιαφέρον του.
Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες και παραμύθια για να διεγείρουν τη φαντασία και το πάθος του παιδιού σας.
Διαβάστε Επίσης  Το αλκοόλ «ένοχο» για 700.000 νέα κρούσματα καρκίνου

Αφήστε μια απάντηση