Χοιρινό με Σελινόριζα-Αυγολέμονo(video)

Χοιρινό με Σελινόριζα-Αυγολέμονo

Υλικά
1200 g. χοιρινό για κατσαρόλα (σπάλα ή ποντίκι

ή μπούτι)
2 σελινόριζες (περίπου 600g)
2 κλωναράκια σέλερι ή σέλινο
2 πράσα
1 κρεμμύδι
600 ml. νερό ή ζωμό λαχανικών
50 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 λεμόνια
2 αβγά
Χοιρινό με Σελινόριζα-Αυγολέμονo
Χοιρινό με Σελινόριζα-Αυγολέμονo
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το χοιρινό και το αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια, τα πράσα σε ροδέλες και τα κοτσάνια του σέλερι. Τέλος, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από το σέλερι.
2Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για 2’.
3  Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, στην πορεία αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να έχει ζουμί το φαγητό. Όταν το φαγητό μείνει με το ¼ των υγρών αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
4Το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και λίγο-λίγο ζουμί από το ζεστό φαγητό. Περιχύνουμε το χοιρινό με το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να αναμειχθεί το αυγολέμονο με το υπόλοιπο φαγητό.
Σερβίρουμε με λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και πολύ-πολύ φρέσκο ψωμί.

Διαβάστε Επίσης  Ομελέτα στον ατμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *