Ο καιρός σήμερα

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται
παροδικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες στη Δυτική Ελλάδα καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Από την αρχή της ημέρας λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλώνονται στα Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική χώρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στον ορεινό άξονα της Πίνδου. Λίγες βροχές μικρής διάρκειας δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τις πρωινές και κυρίως βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 6 έως 15 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που στα παράκτια τμήματα και στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ιδιαίτερα στα Μεσόγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Διαβάστε Επίσης  Δίπλωμα οδήγησης: Ποιες οι αλλαγές που έρχονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *