Δείτε τα 5 καταπληκτικά οφέλη του μελιού για το δέρμα!

Δείτε τα 5 καταπληκτικά οφέλη του μελιού για το δέρμα!

Πολλοί συχνά χρησιμοποιούν το μέλι ως φυσικό γλυκαντικό για το τσάι, τις τηγανίτες, τις σαλάτες
και τα smoothies μας. Το μέλι είναι ευεργετικό για την υγεία μας καθώς μας δίνει ενέργεια, ρυθμίζει την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα, νικάει την αϋπνία, ενισχύει την απώλεια βάρους και βοηθάει στην πέψη.

Εκτός από τα πολλά οφέλη στην υγεία, χάρη στις αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, το μέλι μπορεί να βελτιώσει και το δέρμα.

1. Εξασθενίζει τις ουλές και τα σημάδια 


Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μέλι για τις ουλές και τα σημάδια. Το μέλι αυξάνει την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών και βοηθά στην αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα τα σημάδια να εξασθενούν.
Ανακατέψτε ίσες ποσότητες μελιού και έξτρα παρθένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το μείγμα πάνω από την σημαδεμένη περιοχή και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 1 έως 2 λεπτά. Βάλτε μια ζεστή πετσέτα πάνω από την περιοχή, και αφήστε την μέχρι να κρυώσει. Σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό κομμάτι βαμβάκι. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να εφαρμόζω σωστά το υγρό make up στο πρόσωπό μου



2. Καταπολεμά την ακμή 


Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό, χάρη στις αντιφλεγμονώδης ιδιότητες και τα θρεπτικά συστατικά του μειώνει τα σπυράκια και διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο και λαμπερό.
Εφαρμόστε μέλι στο δέρμα σας στην περιοχή οπού υπάρχει ακμή . Αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε 2 ή 3 φορές την ημέρα. Εναλλακτικά, αναμείξτε καλά 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Απλώστε το στην περιοχή του προσώπου που χρειάζεται. Αφήστε το 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την ημέρα.



3. Επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος


Όντας μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, το μέλι προστατεύει την επιδερμίδα σας από την καταστροφή των κυττάρων. Ενυδατώνει το δέρμα και χαρίζει λάμψη και προστασία.
Αναμείξτε καλά ίσες ποσότητες μέλι και φρέσκο χυμό λεμόνι. Απλώστε το στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το να στεγνώσει από μόνο του και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία αντιγήρανσης μία ή δύο φορές την εβδομάδα. 

4.Μαλακώνει τα χείλη

Διαβάστε Επίσης  DIY μάσκα για να εξαφανίσεις τις ραγάδες από το στήθος


Το μέλι περιέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθάνε στην πρόληψη ή τη θεραπεία των ξηρών και σκασμένων χειλιών. Η ενυδατική ιδιότητα του μελιού βοηθάει στην αποκατάσταση της χαμένης υγρασίας στα χείλη σας και αποτρέπει τις ρωγμές. Πλέον μειώνει τον κίνδυνο της μόλυνσης από τα σκασμένα χείλη. 
Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, απλώστε το μέλι στα χείλη σας πολλές φορές την ημέρα, όπως ακριβώς και ένα lip balm. 
Κάντε scrub στα χείλη χρησιμοποιώντας ζάχαρη και μέλι. Ανακατέψτε τα υλικά καλά και τρίψτε απαλά τα χείλη για ένα-δυο λεπτά. Αυτό θα σας απαλλάξει από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Κάντε το μία φορά την εβδομάδα.

5. Κάνει τα χέρια πιο μαλακά


Το μέλι περιέχει ιδιότητες που κλειδώνουν την υγρασία και κρατάνε τα χέρια σας λεία και απαλά. Πλέον, βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών για την πρόληψη της γήρανσης στα χέρια σας.
Τρίψτε λίγο μέλι στα χέρια σας και περιμένετε 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και εφαρμόστε μια ήπια ενυδατική κρέμα για τα χέρια. Επαναλάβετε καθημερινά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *