Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για την ενίσχυση της γονιμότητας

Ένα ζευγάρι που επιθυμεί να συλλάβει είναι σημαντικό να αλλάξει
τον τρόπο ζωής του ώστε να προάγει τόσο τη γενική όσο και την αναπαραγωγική του υγεία. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη και μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν κάποιες τροφές που αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης. Οι βασικές οδηγίες των ειδικών σχετικά με τη γονιμότητα και τη διατροφή περιλαμβάνουν:

Καταναλώστε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση


Η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι ή το κεφίρ αποκαθιστούν την υγεία του γαστρεντερικού και να βελτιώνουν τη διάθεση και την αίσθηση ευεξίας. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη από τη στιγμή που το 70% της σεροτονίνης παράγεται στο έντερο. Η τροφή που παρασκευάζεται στο σπίτι ενισχύει πολύ περισσότερο την ποικιλία του μικροβιώματος του εντέρου σε σύγκριση με τις τροφές που αγοράζονται απ’ έξω.

Καταναλώστε λαχανικά και καλά λίπη

Επιλέξτε γεύματα πλούσια σε λαχανικά με μικρές ποσότητες κρέατος υψηλής ποιότητας. Μαγειρέψτε κυρίως με ελαιόλαδο δεύτερης έκθλιψης και χρησιμοποιείστε έλαιο ψυχρής έκθλιψης μετά το μαγείρεμα.
Μην ξεχνάτε την υγεία του εντέρου σας

Καταναλώστε ξηρούς καρπούς, λαχανικά και όσπρια για να πάρετε καλές φυτικές ίνες και περιορίστε τη ζάχαρη.

Φτιάξτε το δικό σας ζωμό


Ο ζωμός θεωρείται θρεπτικός κι εύπεπτος κι έχει παραδοσιακά τη φήμη της θεραπευτικής τροφής. Βρείτε μια καλή συνταγή για να φτιάχνεται το δικό σας ζωμό από κοτόπουλο. Μια καλή ιδέα είναι να ενισχύσετε τη γεύση του αλλά και τη διατροφική του αξία με πιπερόριζα.

Καταναλώστε όσες περισσότερες οργανικές τροφές μπορείτε

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2016 στο British Journal of Nutrition βρήκε ότι τα οργανικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν 70% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα μη οργανικά. 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε Επίσης  Σπανάκι

Αφήστε μια απάντηση