Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι γυναίκες όταν βρίσκονται στην προσπάθεια απώλεια βάρους

 

Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι γυναίκες όταν βρίσκονται στην προσπάθεια απώλεια βάρους

Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι γυναίκες όταν βρίσκονται στην προσπάθεια απώλεια βάρους

Ενώ ο καθένας χρειάζεται διαφορετικές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων, οι γυναίκες έχουν μοναδικές διατροφικές ανάγκες που μπορεί να είναι δύσκολο να καλυφθούν όταν μειώνουν τις θερμίδες για να χάσουν βάρος. Βεβαιωθείτε ότι ο τρόπος διατροφής σας περιλαμβάνει τα ακόλουθα, για να μειώσετε τον κίνδυνο να μην έχετε αυτά τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά:

 

Υδατάνθρακες

Ένα πρόβλημα με τις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων είναι ότι περιορίζουν την προτιμώμενη πηγή ενέργειας του σώματός σας. Εάν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες από τους υδατάνθρακες, εστιάστε στη μείωση της πρόσληψης ποτών με ζάχαρη , όπως αναψυκτικά, καραμέλες και άλλα τρόφιμα με πρόσθετα σάκχαρα. Για να μεγιστοποιήσετε το ενεργειακό σας επίπεδο και τη μακροπρόθεσμη υγεία σας, αναζητήστε πηγές υδατανθράκων πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως δημητριακά ολικής αλέσεως , φρούτα, λαχανικά, φασόλια και μπιζέλια.

 

Πρωτεΐνη

Ένας από τους πιο ικανοποιητικούς τρόπους για να ισορροπήσετε την πρόσληψη είναι να συμπεριλάβετε άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Δοκιμάστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, άπαχα κρέατα, πουλερικά, θαλασσινά, τόφου, ξηρούς καρπούς και φασόλια. Επίσης, η συμπερίληψη πρωτεΐνης στο πρωινό γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ικανοποιημένοι μέχρι το μεσημέρι και να διευκολύνετε την αποφυγή σνακ που περιέχουν στερεά λίπη και πρόσθετα σάκχαρα.

Διαβάστε Επίσης  Ποιος ο ρόλος της βιταμίνης D στις πολυκυστικές ωοθήκες;

 

Σίδηρο

Ο σίδηρος είναι ένα από τα λίγα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι γυναίκες μεταξύ 14 και 50 ετών σε υψηλότερη ποσότητα από τους άνδρες της ίδιας ηλικίας για να μειώσουν τον κίνδυνο αναιμίας . Αυτός ο τύπος αναιμίας μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αδυναμία και ευερεθιστότητα και για τις γυναίκες που είναι έγκυες μπορεί να οδηγήσει σε βρέφη χαμηλού βάρους γέννησης

Αυξήστε την πρόσληψή σας με εξαιρετικές πηγές σιδήρου, όπως άπαχο κόκκινο κρέας και δημητριακά εμπλουτισμένα με σίδηρο. Άλλες καλές πηγές περιλαμβάνουν τα πουλερικά, τα ψάρια, τα φασόλια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Όταν βασίζεστε σε φυτικές τροφές για σίδηρο, καταναλώστε μια πηγή βιταμίνης C, όπως φράουλες ή ντομάτες, με την πλούσια σε σίδηρο τροφή για να βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει το σίδηρο.

 

Ασβέστιο

Το ασβέστιο κάνει πολύ περισσότερα από το να βοηθά στην οικοδόμηση γερών οστών και δοντιών. Η λήψη επαρκούς ποσότητας ασβεστίου βοηθά στη διατήρηση της καρδιάς και των μυών και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρκίνου του παχέος εντέρου. Απολαύστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, όπως γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τόφου, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του λάχανου και του μπρόκολου.

Διαβάστε Επίσης  Ξηροί καρποί :προστατεύουν από καρκίνο και…αδυνατίζουν

Επιδιώξτε τουλάχιστον 1.000 χιλιοστόγραμμα την ημέρα (1.200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα εάν είστε 51 ετών και άνω).

 

Φολικό οξύ

Κάθε γυναίκα ηλικίας 14 ετών και άνω χρειάζεται 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος κάθε μέρα, εκτός εάν είναι έγκυος ή θηλάζει όπου και τα δύο απαιτούν υψηλότερη ποσότητα. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι απαραίτητη για την πρόληψη των γενετικών ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα. Λάβετε το φολικό σας από νόστιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πορτοκάλια, μούρα, ξηρούς καρπούς και φασόλια ή εμπλουτισμένα προϊόντα δημητριακών, τα οποία έχουν εμπλουτιστεί με φολικό οξύ.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *