Το τσάι που καίει λίπος ακόμη και όταν κάθεστε – Δύο φλιτζάνια αρκούν

Το τσάι που καίει λίπος ακόμη και όταν κάθεστε – Δύο φλιτζάνια αρκούν

Μόλις δύο φλιτζάνια την ημέρα από αυτή την ιδιαίτερη ποικιλία τσαγιού αρκούν για να κάψετε το περιττό λίπος, ακόμη και όταν ξεκουράζεστε!

Λίγο πριν βγούμε στην παραλία, η ίδια σκέψη γυρνάει στο μυαλό όλων μας: Τι θα γίνει με το περιττό λίπος, από το οποίο δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να απαλλαγούμε;

Αναζητώντας την απάντηση, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια σειρά από συμβουλές, οι οποίες θα περιστρέφονται γύρω από την ίδια θεματική: Σωματική άσκηση. Πληθώρα διαφορετικών πηγών θα σας ενθαρρύνουν να ασκηθείτε, προκειμένου να βελτιώσετε την υγεία σας, αλλά και την εξωτερική σας εμφάνιση.

Πράγματι, η σωματική άσκηση είναι πολύτιμη για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού με πολλούς τρόπους και δεν χωρά αμφιβολία ότι θα πρέπει να την εντάξετε στη ζωή σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί το matcha tea είναι καλό για την απώλεια βάρους;

Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι είναι κακό να αναζητήσετε συμπληρωματικούς τρόπους απώλειας λίπους. Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ένας από αυτούς τους τρόπους μπορεί να είναι η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου είδους τσαγιού, που φαίνεται να «κρύβει» πολλά και θαυματουργά οφέλη για τον οργανισμό. Ειδικότερα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tsukuba της Ιαπωνίας ισχυρίζονται το τσάι oolong αυξάνει τη διάσπαση του λίπους, μια επίδραση που εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και όταν εσείς κοιμάστε. Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Nutrients.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Kumpei Tokuyama, η κατανάλωση μόλις δύο φλιτζανιών τσαγιού oolong την ημέρα διεγείρει σημαντικά τις διαδικασίες καύσης λίπους στο σώμα. «Όπως όλες οι ποικιλίες τσαγιού, έτσι και το oolong περιέχει καφεΐνη, η οποία επηρεάζει τον ενεργειακό μεταβολισμό, αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό.

Ωστόσο, μελέτες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να αυξήσει τη διάσπαση του λίπους, ανεξάρτητα από τις επιδράσεις της καφεΐνης», εξηγεί ο ειδικός. «Θέλαμε, λοιπόν, να διερευνήσουμε τις επιπτώσεις της κατανάλωσης oolong στον μεταβολισμό της ενέργειας και του λίπους σε μια ομάδα υγιών εθελοντών».Το τσάι που καίει λίπος ακόμη και όταν κάθεστε – Δύο φλιτζάνια αρκούν

Διαβάστε Επίσης  10 τροφές που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα, οι ερευνητές χώρισαν τους εθελοντές σε τρεις ομάδες: Κάποιοι κατανάλωναν καθημερινά τσάι oolong, άλλοι καθαρή καφεΐνη, ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε ένα εικονικό φάρμακο, στο πλαίσιο μιας δοκιμής, που διήρκεσε συνολικά δύο εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν τσάι oolong ή καφεΐνη αύξησαν τη διάσπαση του λίπους τους κατά 20% σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι η επίδραση της κατανάλωσης τσαγιού oolong συνεχιζόταν, ακόμη και αφού οι συμμετέχοντες είχαν πάει για ύπνο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *