Σπιτικό ρεφλέ λάμψης για βαμμένα μαλλιά

Τις πρώτες ημέρες μετά από την επίσκεψή σας στο κομμωτήριο για βαφή τα μαλλιά σας είναι πολύ λαμπερά και το χρώμα που επιλέξατε έχει ένταση και βάθος. Πολλά όμως χρώματα ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα ζέστα σοκολατί, ή τις κόκκινες ή χάλκινες αποχρώσεις χάνουν την λάμψη τους και ξεθωριάζουν μετά από μερικά λουσίματα.
Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να παρατείνετε τη λάμψη του χρώματος της βαφής των μαλλιών σας μόνη σας στο σπίτι φτιάχνοντας σπιτικό ρεφλέ. Ρεφλέ μπορείτε να κάνετε στις 3 εβδομάδες. Το ρεφλέ είναι τελείως ακίνδυνο γιατί απλά φρεσκάρει το ξεθωριασμένο χρώμα και δεν βάφει. Το ρεφλέ μπορείτε αν το φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: Ένα σωληνάρι της βαφής με την απόχρωση που βάφετε τα μαλλιά σας, οξυζενέ 10 βαθμών, πλαστικό ή γυάλινο μπολ, σαμπουάν, δοσομετρητή, πινέλο κομμωτικής και πλαστικά γάντια. Η δοσολογία είναι η εξής: 20 ml βαφή, 20 ml οξυζενέ, 20 ml σαμπουάν, 20 ml νερό.
Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά με το πινέλο σας πολύ καλά στο μπολ ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Θα πρέπει να είναι κάπως αραιό και λίγο αφρώδες. Εν συνεχεία βρέξτε τελείως τα μαλλιά σας και στραγγίξτε τα να φύγει το νερό. Απλώστε το μείγμα σε όλο το κεφάλι και κάντε μασάζ, ώστε να απλωθεί παντού. Αφήστε το να μείνει 15 λεπτά και ρίχνοντας λίγο χλιαρό νερό λούσου με το ίδιο το μείγμα. Τέλος ξεπλύνετε καλά, βάλτε λίγο μαλακτική και συνεχίστε όπως κάνετε συνήθως σε κάθε απλό λούσιμο και έχετε ανανεώσει το χρώμα των μαλλιών σας.
Διαβάστε Επίσης  Φυσική αντιμετώπιση των ρυτίδων με ρακί!

Αφήστε μια απάντηση