Σκύλος, σπίτι και καθαριότητα: Πώς θα πετύχετε αυτόν τον συνδυασμό

Τα κατοικίδιά μας είναι τα παιδιά μας και θέλουμε να τα έχουμε στο πλάι μας κάθε στιγμή. Επιπλέον,
ελάχιστοι έχουν την πολυτέλεια ενός κήπου, όπου μπορούν για κάποιες ώρες τουλάχιστον να αφήνουν τον σκύλο τους. Αυτό συνεπάγεται ότι το αγαπημένο μας τετράποδο βρίσκεται συνεχώς μέσα στο σπίτι. Αν είστε φανατικοί της απόλυτης καθαριότητας, ίσως κάτι τέτοιο σας μοιάζει με εφιάλτη και για αυτό το λόγο δεν το σκέφτεστε καν να πάρετε σκύλο. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι με λίγη φροντίδα, προσοχή και σχολαστικότητα ο συνδυασμός του σκύλου μέσα στο διαμέρισμα με την καθαριότητα είναι όχι μόνο εφικτός αλλά και εύκολα υλοποιήσιμος. Άλλωστε, τόσα ζωάκια εκεί έξω περιμένουν μια ζεστή αγκαλιά και είναι κρίμα για ένα μύθο να μη γνωρίσετε ποτέ την ευτυχία της σύνδεσης με ένα σκυλάκι που σας λατρεύει. Με αυτούς τους τρόπους και μερικά σύνεργα από το pet shop θα μπορέσετε να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο, ακόμα και αν ο σκύλος σας μένει μέσα σε αυτό 24 ώρες το 24ωρο.

Τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα βόλτα

Για να μη λερώνει ο σκύλος σας μέσα στο σπίτι αλλά και για να μην υποφέρει, πρέπει να τον βγάζετε τουλάχιστον 2 ή 3 φορές τη μέρα βόλτα. Αυτή η τελετουργία είναι σημαντική, για να μάθει ο μικρός σας φίλος να κάνει την ανάγκη του ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, αλλά και για να αισθάνεται ότι του δίνετε σημασία και σέβεστε τις επιθυμίες του. Έτσι, δεν θα σας λερώσει το αγαπημένο σας χαλί είτε επειδή δεν μπορούσε να κρατηθεί άλλο είτε από εκδίκηση επειδή τον παραμελείτε.
Εκπαίδευση κουταβιού

Ένα κουτάβι μέσα στο σπίτι είναι δύσκολη υπόθεση, αφού τα σκυλάκια μέχρι την ηλικία των 5-6 μηνών δεν ελέγχουν τους μύες του γαστρεντερικού συστήματος. Ωστόσο, μπορείτε από νωρίς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας με το να του μάθετε να κάνει την ανάγκη του σε ένα συγκεκριμένο σημείο μέσα στο σπίτι, όπου θα έχετε βάλει απορροφητικό υπόστρωμα. Η επίπληξη αλλά κυρίως η επιβράβευση με μια λιχουδιά θα μάθουν στο σκύλο σας από νωρίς ότι πρέπει να ελέγχει τις λειτουργίες του, ώστε σιγά σιγά να του μάθετε ότι πρέπει να περιμένει τη βόλτα και όχι να λερώνει μέσα στο σπίτι.


Μπάνιο και βούρτσισμα

Το μπάνιο του σκύλου σας για να είναι καθαρός πρέπει να γίνεται με ειδικό σαμπουάν για σκύλους που θα βρείτε σε οποιοδήποτε pet shop περίπου μία φορά ανά 3 εβδομάδες. Στο pet shop μπορείτε να αγοράσετε επίσης και μία μαλακή βούρτσα, με την οποία θα χτενίσετε το σκύλο σας μετά το μπάνιο. Έτσι, θα διατηρήσετε το τρίχωμά του υγιές, χωρίς νεκρές τρίχες που θα τις βρίσκετε σε κάθε σημείο του σπιτιού.


Ρούχα για σκύλους

Τα ρούχα για σκύλους, τα οποία μπορείτε να φοράτε στον τετράποδο φίλο σας κατά τη διάρκεια της βόλτας, θα εξασφαλίσουν την καθαριότητά του, ειδικά αν είναι μικρός και το μέρος της βόλτας είναι γεμάτο χώματα. Άλλωστε, τα ρούχα σκύλου πλένονται πολύ ευκολότερα από τον ίδιο τον σκύλο! Επίσης, μπορείτε να φορέσετε στο σκύλο σας, εφόσον τα δέχεται, ειδικά καλτσάκια που κρατούν τα πόδια του καθαρά στη βόλτα, αφού δεν έρχεται απευθείας σε επαφή με λάσπες. Αν δεν θέλει να τα φορέσει, τότε πριν μπει στο σπίτι μετά τη βόλτα, καλό είναι να του καθαρίζετε τα ποδαράκια με μωρομάντηλα.


Πηγή: pet-astero.gr

Διαβάστε Επίσης  Σε εξοπλισμούς ύψους 3 δισ. ευρώ προχωρά η κυβέρνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *