Αμυγδαλόπαστα σε κέικ

Υλικά:


• Τριμμένα αμύγδαλα 225γρ.
• Ζάχαρη άχνη 115γρ.
• Ψιλή ζάχαρη 115γρ. 
• 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
• Χυμό λεμονιού 5ml (1κ.γ.) 
• Άρωμα βανίλιας ή αμυγδαλέλαιο 1-2 σταγόνες

Για να καλύψετε ένα κέικ με αμυγδαλόπαστα
1. Πρώτα φτιάξτε ένα γλάσο βερίκοκου. Λιώστε 115γρ. μαρμελάδα βερίκοκο με 30ml (2 κ.σ.) νερό και αφήστε τα να βράσει, ανακατεύοντας. Σουρώστε την και χρησιμοποιήστε την ζεστή.
2. Κόψτε το επάνω μέρος του κέικ για να ισιώσει αν είναι απαραίτητο. Γυρίστε το ανάποδα, ώστε η επίπεδη πλευρά να βρίσκεται κάτω.
3. Μετρήστε την περίμετρο του κέικ με ένα κομμάτι σπάγκο για να δώσετε στην αμυγδαλόπαστα το απαραίτητο μήκος. Κόψτε άλλο ένα κομμάτι σπάγκο ίσο με το ύψος του κέικ.
4. Σε μια επιφάνεια ελαφρά πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ανοίξτε τα δύο τρίτα της αμυγδαλόπαστας, σε τέτοιο μήκος που να καλύπτει το πλαϊνό μέρος του κέικ, χρησιμοποιώντας για οδηγό τον σπάγκο. Κόψτε την αμυγδαλόπαστα και τοποθετήστε ανάλαφρα πάνω στο κέικ.
5. Αλείψτε τις πλευρές του κέικ με το γλάσο μαρμελάδας και τυλίξτε την πάστα γύρω από το κέικ. Ισιώστε στο σημείο ένωσης με μια σπάτουλα. Κυλήστε ένα βάζο γύρω από το κέικ για να κολλήσει η αμυγδαλόπαστα επάνω στις πλευρές του κέικ.
6. Ανοίξτε και την υπόλοιπη αμυγδαλόπαστα για να καλύψετε και το επάνω μέρος του κέικ με το γλάσο βερίκοκου και τοποθετήστε την αμυγδαλόπαστα στο επάνω μέρος του κέικ με την βοήθεια του πλάστη. Πιέστε ελαφρά και το επάνω μέρος. Μετά αφήστε το να στεγνώσει για 1-2 ημέρες πριν το πασπαλίσετε με την ζάχαρη άχνη.
Μία συνταγή της «Kenwood»

Διαβάστε Επίσης  Εκπληκτική συνταγή για ομελέτα χωρίς αυγά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *