6 “τρικλοποδιές” που βάζεις στη φιλία & τη σαμποτάρεις

Έχεις πρόβλημα στις φιλίες σου και δε μπορείς να καταλάβεις τι φταίει; Παρά τις καλύτερες
προθέσεις σου, ίσως κάποιες τακτικές σου σαμποτάρουν τις φιλίες σου παρά τη θέλησή σου.

1. Τους παραμελείς
Μπορεί να συμβαίνει χωρίς να το καταλαβαίνεις αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα: οι φίλοι νιώθουν παραμελημένοι. Είτε η δουλειά δε σου αφήνει ελεύθερο χρόνο, είτε απλά έχεις τις κλειστές σου χάνεσαι από προσώπου γης κι αυτό κάποιοι φίλοι δε το συγχωρούν γιατί απλούστατα δεν μπορούν να το καταλάβουν.

2. Δε στηρίζεις τις επιλογές τους
Όπως κι εσύ χρειάζεσαι στήριξη, το ίδιο θέλουν και οι φίλοι. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει διαφορετικές επιλογές, ακόμη κι αν εμείς δε συμφωνούμε με αυτές.

Διαβάστε Επίσης  Κουνέλι λεμονάτο με πατάτες

3. Λες ότι σου έρθει χωρίς να το σκεφτείς
Μπορεί εσύ να το ονομάζεις “ειλικρίνεια” αν όμως δεν τη… “σερβίρεις” σωστά θα σου στοιχίσει σε φιλίες. Ίσως θα ήταν καλύτερα να φιλτράρεις τα όσα λες ή απλά να μην γίνεσαι αγενής και προσβλητική σε όσα λες, ειδικά αν τα λόγια σου είναι σκληρά.

4. Τα πάντα έχουν να κάνουν με εσένα
Η φιλία είναι μια σχέση κι ως εκ τούτοτυ έχει δούναι και λαβείν. Αν η ίδια δεν είσαι διατεθειμένη να προσφέρεις χρόνο και στήριξη στους φίλους, πώς περιμένεις να το κάνουν αυτοί για εσένα;

Διαβάστε Επίσης  Άργος: Εξέλιξη - σοκ στο θρίλερ της εξαφάνισης του 32χρονου Θάνου

5.  Τους αντιγράφεις στα πάντα
Συμβαίνει συχνά και μέχρι ένα βαθμό είναι λογικό. Όταν όμως οι υπερβολές κάνουν την εμφάνισή τους, θα υπάρξουν σύννεφα στις σχέσεις σας. Μην προσπαθείς να γίνεις “δίδυμη” με τις φίλες αντιγράφοντας το ενδυματολογικό τους στιλ ή τις εκφράσεις τους.

6. Δανείζεσαι λεφτά & ξεχνάς να τα επιστρέψεις
Όταν τα χρέη μπαίνουν μέσα σε μια φιλική σχέση ξεκινάει να ραγίζει το γυαλί.  Αν είσαι από τις ξεχασιάρες που δύσκολα θα θυμηθούν να δώσουν πίσω τα δανεικά, μην απορήσεις αν δεις τον ένα μετά τον άλλο τους φίλους να απομακρύνονται. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *