Φέτος το Πάσχα βάφουμε πολύχρωμα αυγά σαν… μωσαικό! (Η τεχνική)

Φέτος το Πάσχα βάφουμε πολύχρωμα αυγά σαν… μωσαικό! (Η τεχνική)

 

Μπορεί να έχουμε ακόμη καιρό για το βάψιμο των αυγών αλλά ξεκινάμε σιγά-σιγά να σου δείχνουμετεχνοτροπίες και τεχνικές βαψίματος για να εντυπωσιάσεις!

 

Σήμερα σου δείχνουμε πώς φάφονται τα αυγά αλά… μωσαικό. Έχεις δει φωτογραφίες με πολύχρωμα πασχαλινά αυγά σαν… μωσαικό αλλά δε γνωρίζεις πώς φτιάχνονται. Πάντα αναρωτιώσουν κι έψαχνες τον τρόπο;

 

Σου έχουμε ευχάριστα νέα:
  • Ευχάριστο 1ο: αποκαλύπτουμε την τεχνική.
  • Ευχάριστο 2ο: Είναι πανέυκολη!

Όλα όσα θα χρειαστείς είναι αυγά, λαδάκι, ξίδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία είναι πραγματικά απλή: Απλά βουλιάζεις τα αυγά μέσα σε νερό που έχεις χρωματίσει με το χρώμα ζαχαροπλαστικής, μετά τα βουτάς μέσα σε άλλο μείγμα με λάδι και χρωματιστό νερό με διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τόσο απλό και γρήγορο!

Διαβάστε Επίσης  Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις από όλη την Ελλάδα

Κάνε δοκιμές με διάφορους χρωματικούς συνδιασμούς!

 

Βήμα 1ο

Σε ένα ποτήρι ανάμειξε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (εμελις πρτείνουμε 10 σταγόνες) κι 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι. Βύθισε το νερό μέσα στο χρώμα, άσε το να βάψει και στη συνέχεια άσε το να στεγνώσει για 10 λεπτά.

 

Βήμα 2ο

Επιλέγεις το χρώμα που θέλεις για να κάνεις τα νερά του μωσαικού. Προσοχή: Για να πετύχει η τεχνική το δεύτερο χρώμα πρέπει να είναι πιο σκούρο άρα και περισσότερες σταγόνες χρώματος και πιο έντονο χρώμα. Αυτή τη φορά μέσα στο νερό θα προσθέσεις και μια γεμάτη κουταλιά λάδι και θ’ ανακατέψεις καλά! Θα βάλεις το βαμμένο αυγουλάκι μέσα στο χρωματιστό νερό με λάδι και θα το βουτήξεις μέσα σε αυτό για λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε ν΄απορροφήσει λίγο από το δεύτερο χρώμα.

Διαβάστε Επίσης  Πάσχα 2023: Η Μεγάλη Εβδομάδα – Τι γιορτάζουμε καθημερινά

 

Για πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία και με τρίτο χρώμα!

 

Βήμα 3ο

Μόλις τ΄αυγά στεγνώσουν σκούπισέ τα με μια πετσετούλα να φύγει το περίσσιο λάδι κι είναι έτοιμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *