Πέντε λόγοι που πεινάμε συνεχώς μέσα στη μέρα

Έχουν περάσει μόλις 30 λεπτά από το τελευταίο σας γεύμα και ήδη σκέφτεστε τι θα φάτε; Γιατί είστε τόσο
πεινασμένοι; Νιώθετε κενό το στομάχι και δεν είστε σίγουροι για το ποιος είναι ο λόγος.


Εάν έχετε γρήγορο μεταβολισμό, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη τροφή και αυτό συνεπάγεται ένα πιο έντονο αίσθημα της πείνας. Αν είστε αφυδατωμένοι, ο εγκέφαλος μπορεί να μπερδεύει την ανάγκη για νερό με αυτή για τροφή και αν δεν κοιμάστε επαρκώς, είναι επόμενο να έχετε συχνά αυξανόμενη όρεξη για φαγητό.


Η υπερβολική κατανάλωση τροφής μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους και αυτό με την σειρά του σε παχυσαρκία. Τα άτομα με τέτοιου είδους προβλήματα, έχουν κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, οστεοαρθρίτιδα, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιοαναπνευστικά θέματα.


Αρχικά θα πρέπει να καταλάβετε γιατί νιώθετε συνέχεια πεινασμένοι και έπειτα θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Διαβάστε Επίσης  Οι άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας

.

Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους νιώθετε συνέχεια πεινασμένοι:

Απλά σας λείπει νερό



Πολλές φορές οι άνθρωποι μπερδεύουν την δίψα με την πείνα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «livestrong.com», το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για την ερμηνεία των ενδείξεων της δίψας αλλά και της έλλειψης τροφής που συχνά νιώθουμε. Την επόμενη φορά που νομίζετε πως το στομάχι σας είναι άδειο, περιμένετε περίπου 15 λεπτά και δείτε στην συνέχεια αν αυτό το αίσθημα έχει διαφοροποιηθεί.

Όταν αγχώνεστε, τρώτε
Έχετε υποστεί μεγάλη πίεση τελευταία; Είναι ένας από τους λόγους που αισθάνεστε πεινασμένοι. Το στρες έχει αποδειχθεί πως οδηγεί σε συχνά σε αυξημένη κατανάλωση τροφής. Αυτό συμβαίνει διότι τα συστατικά σε κάποια τρόφιμα (πχ η ζάχαρη), μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.
Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μάθετε να ελέγχετε την πίεση. Δοκιμάστε τον διαλογισμό και κρατήστε ένα ημερολόγιο με τα τρόφιμα που καταναλώνετε.


Τρώτε πολύ γρήγορα


Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά από την στιγμή που αρχίζετε να τρώτε μέχρι ο εγκέφαλος να στείλει το μήνυμα πως είστε πλήρεις. Με το να τρώτε πολύ γρήγορα δεν δίνετε στον εγκέφαλο τον χρόνο που απαιτείται για να επεξεργαστεί τα δεδομένα. Απλά χαλαρώστε λίγο τον ρυθμό την ώρα του γεύματος.

Δεν κοιμάστε αρκετές ώρες



Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με την αυξημένη όρεξη και την πείνα. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, άτομα που κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες την μέρα έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται 7-9 ώρες.

Πίνετε συχνά αλκοόλ



Έχετε παρατηρήσει πως σας ανοίγει η όρεξη όταν καταναλώνετε αλκοόλ; Αυτό γίνεται γιατί επηρεάζει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα, ευαισθητοποιεί την απόκριση του εγκεφάλου στις μυρωδιές των φαγητών και δημιουργεί την επιθυμία υπερκατανάλωσης τροφής, ιδίως στις γυναίκες.

Διαβάστε Επίσης  Δεντρολίβανο: Αποτρέπει την καρκινογένεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *