Στέλλα Εικοσπεντάκη:Ισόβια στον παιδοκτόνο . Ξέσπασε η τραγική μάνα

Την ποινή της…ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον 62χρονο που σκότωσε το εξάχρονο κοριτσάκι του, και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα του στα σκουπίδια.

Η απόφαση για τα όσα τράβηξε η 6χρονη Στέλλα στα χέρια του παιδοκτόνου ήταν ομόφωνη.
Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού και κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.
Ο εισαγγελέας της έδρας, Ματθαίος Μάρκου, στην αγόρευση του ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου χωρίς ελαφρυντικά.
Η αγόρευση του Εισαγγελέα
«Όπως φάνηκε στην αρχή κι εγώ αμφιταλαντεύτηκα για την ύπαρξη μειωμένου καταλογισμού. Αποδέχομαι ότι έχει κάποια μορφή προβλήματος, κατάθλιψη. Αντιλήφθηκα από όσα είπε εδώ, ότι κράταγε το κορίτσι σε απόσταση αναπνοής, όταν του κράταγε το στόμα και τη μύτη.
Δε θέλω να πάει αλλού η σκέψη μου… Θα μείνω σε αυτά που λέει. Δεν θα επαναλάβω τα εμφανή. Ό,τι πρόβλημα και να είχε, μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του μετά και ότι αφιέρωσε στην απολογία του ένα λεπτό στο κοριτσάκι του και δέκα λεπτά στα χρήματα. Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε σχεδόν μάγουλο με μάγουλο. Δεν δέχομαι ότι δεν του πέρασε από το μυαλό, ότι θα πέθαινε. Δεν μπορεί 3-4 λεπτά να κοίταζε το σπίτι και να γύρναγε εδώ κι εκεί.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε. Τρελός δεν είναι, είναι συμφεροντολόγος. Έχει κάποια μορφή προβλήματος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες περιπτώσεις. Τι να πω τον καταλαβαίνω να κάνει δύο απόπειρες αλλά τον βλέπω ακόμα εδώ. Ζητάω την ενοχή του όπως κατηγορείται».
Ξέσπασε η τραγική μάνα
Σκηνές αρχαία τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο δικαστήριο όταν η τραγική μάνα με μία φωτογραφία της μικρής Στέλλας στα χέρια της, πλησίασε κλαίγοντας τον κατηγορούμενο και με τρεμάμενη φωνή ζήτησε από το δικαστήριο την παραδειγματική τιμωρία του.
«Αυτό ήταν το κοριτσάκι μου. Κοιτάξτε το. Δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια. Σήκωσε τα μάτια σου και δες, δεν ήταν για τα σκουπίδια».
Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που βρήκε το παιδί
«Η σκηνή που βγάζαμε από τον κάδο τις σακούλες και μέσα είδαμε το παιδί σαν να κοιμόταν, με έχει στιγματίσει».
Ο απόστρατος αστυνομικός, που έπαιρνε χάπια για κατάθλιψη, πριν από έναν χρόνο έπνιξε με τα χέρια του την κόρη του, τη μικρή Στέλλα, επειδή όπως ισχυρίστηκε, δεν ήθελε να κάνει μπάνιο.
Αμέσως μετά ο απόστρατος αστυνομικός πήρε το άψυχο κορμάκι του παιδιού του, το τύλιξε σε μια κουβέρτα, το έβαλε σε μια μαύρη σακούλα και το πέταξε σε ένα κάδο σκουπιδιών λίγα μέτρα από το σπίτι τους.
Κάμερα κυκλοφορίας κατέγραψε τις κινήσεις του και όταν κλήθηκε για ανάκριση, ξέσπασε και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα του.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως δεν κατάλαβε πως έπνιξε το παιδί του αφού δεν είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του εξ αιτίας των αντικαταθλιπτικών που έπαιρνε.
Τι ισχυρίστηκε ο παιδοκτόνος
Απολογούμενος σήμερα ο 62χρονος υποστήριξε πως ήταν ατύχημα ότι συνέβη καθώς όπως είπε φοβούμενος ότι με τα κλάματα της θα ξυπνούσε ο δίδυμος αδελφός «της έκλεισα το στόμα .. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία».
Ο συνταξιούχος αστυνομικός, που κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών, παραδέχθηκε κατά την εξέταση του από Έδρας ότι αφού είχε πετάξει τη σωρό «ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και με πήρε ο ύπνος».
Όπως είπε ο κατηγορούμενος: «Δεν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί μου, στις φυλακές αποπειράθηκα δυο φορές να αυτοκτονήσω… Εκείνο το βράδυ είχα πάρει χάπια και είχα πιει κρασί».
Πλέον ο ο 62χρονος παιδοκτόνος αναμένει την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του STAR:
Διαβάστε Επίσης  ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση & διαλογή της 10ης-6-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *