Πόλεμος νεύρων από τους Τούρκους για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σε έναν ατέρμονο πόλεμο νεύρων επιμένει να επιδίδεται η Τουρκία ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν εδώ και 20 ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην

Αδριανούπολη, με τις τουρκικές δικαστικές αρχές να στρέφουν πλέον τις έρευνές τους σε ένα υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Τούρκος δικαστικός λειτουργός επισκέφθηκε την Τρίτη (20/03) στη φυλακή τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, προκειμένου να τους υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τα κινητά τους τηλέφωνα είχαν ερευνηθεί και είχαν βρεθεί «καθαρά», πλέον οι Τούρκοι φαίνεται να χαρακτηρίζουν το ένα από αυτά ως ύποπτο.
Σύμφωνα, πάντα, με τον ΣΚΑΪ, ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να πήγε στις φυλακές όπου κρατούνται οι δυο στρατιωτικοί και να ζήτησε το PIN ή κάποια στοιχεία για το υπηρεσιακό κινητό.
Ωστόσο, η όλη μέθοδος που ακολουθείται από τις δικαστικές αρχές της Τουρκίας εγείρει εύλογα ερωτήματα: Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία ή έχει βρεθεί κάτι στο συγκεκριμένο κινητό.
Άλλωστε, είναι γνωστό πως οι κρατικές υπηρεσίες δεν θα έφταναν στο σημείο να ζητήσουν το PIN ενός κινητού από τους κατόχους του, ώστε να το ξεκλειδώσουν, μιας και πρακτικά διαθέτουν τα μέσα, για να κάνουν κάτι τέτοιο.
Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κατηγορηθεί, παρά μονάχα για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς τι προσπαθούν να κάνουν οι γείτονες και ειδικότερα, εάν επιχειρούν να «κατασκευάσουν» ένα πιο αυστηρό κατηγορητήριο, χρησιμοποιώντας τους ως μοχλό πίεσης προς την ελληνική πλευρά.
Διαβάστε Επίσης  Το μοναδικό σημείο που πρέπει να ψεκάσεις για να μυρίζει το άρωμά σου μέχρι την επόμενη μέρα

Αφήστε μια απάντηση