ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ-ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

Συστατικά: δίκταμος, ματζουράνα, λουίζα, φασκόμηλο, θυμάρι

Θεραπευτικές ιδιότητες
Τα 5 αυτά μαγικά βοτάνια μας ταξιδεύουν στην Κρήτη με κυρίαρχο τον δίκταμο ή αλλιώς Έρωντα το κατεξοχήν βότανο που ευδοκιμεί μόνο στα βουνά της. Λέγεται ότι όχι μόνο θεραπεύει το κρύωμα, αλλά τονώνει όλο το σώμα, απαλύνει τους μυϊκούς ταρυματισμούς. Είναι ένα ιδανικό βότανο για να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε καθώς αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Η μαντζουράνα, είναι ένα εξαιρετικό βότανο που ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία και το κυκλοφορικό σύστημα. Η λουίζα είναι ένα βότανο που έχει υποτασικές ιδιότητες και στο μίγμα μας μας βοηθά να ισσοροήσουμε την αρτηριακή πίεση για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την καλύτερη λειτουργεία της καρδιάς κατά την διάρκεια της άσκησης ταυτόχρονα ως διουρητικό μας βοηθά να αποβάλουμε τις τοξίνες από το σώμα και να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας ώστε να χάσουμε βάρος πιο εύκολα. Το φασκόμηλο ένα επίσης εξαιρετικό τονωτικό του νευρικού συστήματος και κυκλοφορικού συστήματος. Χρησιμοποιείται ενάντια στον ιδρώτα, την αδυναμία, την φυσική και ηθική κατάπτωση. Τέλος το αγαπημένο μας θυμάρι βοηθάει στην πέψη και στην αποβολή των αερίων, αναπτερώνει το ηθικό και διευκολύνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Χρησιμοποιείται ενάντια στην κόπωση και την κατάπτωση.

Διαβάστε Επίσης  Ανέκδοτο:Ζητείται Βοηθός γυναικολόγου…


.

Αυτές και άλλες πολλές είναι οι χρήσεις του μίγματος της Κρητικής Μαγείας. Μπορείτε να δειτε επιλέον πληροφορίες για το τι σας προσφέρουν αυτά τα μαγικά βοτάνια όταν συνδυαστούν στη σελίδα μας.
Δοσολογία χρήση
Για να φτιάξουμε το μαγικό ζωμό βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα.
Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Προφυλάξεις
Το κρητικό μίγμα καθώς είναι ιδιαίτερα τονωτικό μίγμα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή και όχι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προτείνεται μια διακοπή 1 βδομάδας για κάθε 2 βδομάδες συνεχόμενης χρήσης ή ακόμα καλύτερα να το χρησιμοποιείτε εναλλάσσοντάς το με άλλα μιγματα όπως την Πράσινη Μαγεία, ή Καίμε το Λίπος για καλύτερα αποτελέσματα.
Ειδικές Προφυλάξεις
Ο δίκταμος  θεωρείται γενικά ασφαλές βότανο αν και η υπερκατανάλωσή του ενδεχομένως να ανεβάσει τη πίεση, ειδικά σε άτομα με προβλήματα υπέρτασης.
Το φασκόμηλο είναι ένα πολύτιμο βότανο αλλά η υπερκατανάλωσή του μπορεί να επιφέρει κάποιες παρενέργειες όπως υπέρταση, επιληπτικές κρίσεις, και άλλα. Επίσης λόγω της εμμηναγωγού δράσης του φασκόμηλου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από γυναίκες σε αναπαραγωγική προσπάθεια διότι ενδεχομένως να αποτρέψει τη σύλληψη.
Αν είστε αλλεργικοί σε άλλα φυτά της ίδιας οικογένειας με τη μαντζουράνα όπως βασιλικό, ύσσωπο, λεβάντα, μέντα, ρίγανη και φασκόμηλο. Η μαντζουράνα τότε μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
H Λουίζα αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της κύησης λόγω των σμασμολυτικών της ιδιοτήτων.Δεν συνιστάται σε άτομα με χαμηλή πίεση και οι μεγάλες δόσεις Λουίζα μπορεί να προκαλέσουν ναυτία.
Το θυμάρι είναι ένα πολύτιμο βότανο αλλά η υπερκατανάλωσή του επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα οδηγώντας τον σε υπερλειτουργία καθώς και σε ζαλάδες, εμετό και καρδιακή κατάπτωση.
Διαβάστε Επίσης  Σαν σήμερα – 18 Απριλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *