Θα τον κάνω να ζηλέψει! Θα πιάσει;

ΚΡΙΟΣ


Ο Κριός είναι καλός κι είναι γλυκός κι έχει τις χάρες όλες, όχι όμως και την ανωτερότητα, αν διακρίνει κάποια απειλή στα κεκτημένα του (στα οποία συμπεριλαμβάνεσαι και εσύ). Αν αποφάσισες να τον κάνεις να ζηλέψει, παίζεις με τη φωτιά, που την έχει μπόλικη αυτό το ζώδιο, και με τη σωματική ακεραιότητα όχι μόνο τη δική σου αλλά και του τρίτου προσώπου που θα χρησιμοποιήσεις στο παιχνίδι σου. Μπορεί το όλο πλάνο να επιτύχει, να ικανοποιήσει την ανάγκη του Κριού να κατακτά, έστω και το ίδιο κάστρο, και να αναθερμάνει τα συναισθήματά του, αλλά τι να το κάνεις, αν είναι να σου φέρνει λουλούδια… στο νοσοκομείο; 


ΤΑΥΡΟΣ

Το να ξυπνήσεις τη ζήλια του Ταύρου είναι εξίσου εύκολο με το να αρπάξεις το αρκουδάκι από τα χέρια ενός νηπίου. Και θα προκαλέσει εξίσου άμεσες και θορυβώδεις αντιδράσεις, μόνο που η προσβολή στα αισθήματα κτητικότητας ενός ενήλικα Ταύρου επιφέρει και κάποιους κινδύνους, στους οποίους ελπίζουμε ότι διατίθεσαι να υποβληθείς. Για παράδειγμα, να χάσει δια παντός την εμπιστοσύνη του σε εσένα και να μην του βγάζεις με τίποτα από το μυαλό ότι το όλο σκηνικό ήταν φτιαχτό και έγινε «για να ζηλέψεις, βρε κουτό» (ποιον είπες κουτό, μωρή;). Κατάφυγε λοιπόν σε άλλα μέσα για να αναβιώσεις το ενδιαφέρον του, όπως να γίνεις ακόμα πιο ωραία και αισθησιακή (λέμε τώρα)… 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και ο Δίδυμος δεν είναι εντελώς απρόσβλητος από το σαράκι της ζήλιας. Τουλάχιστον κάποιος από τους πολλαπλούς εαυτούς του θα ταρακουνηθεί από την απειλή μήπως σε χάσει. Αλλά εδώ ο τρόπος να ζηλέψει δεν είναι τόσο το να γίνεις ξαφνικά αφόρητα σέξι για το χατίρι ενός υποτιθέμενου αντιζήλου, όσο να τον «απατήσεις» στο πνευματικό επίπεδο, εκφράζοντάς του τον θαυμασμό σου για το χιούμορ, τις γνώσεις και την υψηλή κουλτούρα του Τάκη. Ο οποίος Τάκης κατά προτίμηση θα είναι κάποιος που ο ίδιος δεν θα γνωρίζει προσωπικά, ώστε να μπορείς να τον μεγαλοποιήσεις όσο σε παίρνει (ήταν και υποψήφιος για Νόμπελ Λογοτεχνίας, ξέρεις…).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν αποφάσισες να κάνεις τον Καρκίνο να ζηλέψει, πράγμα στο οποίο θα «τσιμπήσει» με μεγάλη ευκολία, προετοιμάσου να το κουβαλάς σε όλη την υπόλοιπη κοινή σας ζωή. Αν μείνει με την εντύπωση ότι κόντεψε να σε χάσει στα αλήθεια, θα γίνει αφόρητα ανασφαλής και εφεξής θα σε περνά από ανάκριση ακόμα και για τον λόγο που δεν απάντησες στο τηλεφώνημά του. (Δεν το άκουσες; Οδηγούσες κι είχε φασαρία; Καλά τώρα –αναστεναγμός). Αν τον πείσεις ότι όλα ήταν φτιαχτά, όπως στις παλιές ελληνικές κωμωδίες, θα πληγωθεί που τον υποτίμησες και του έκανες τέτοια φάρσα. Και επιπλέον θα πάθει κρίση αυτοπεποίθησης για την αφέλειά του να το χάψει. 

ΛΕΩΝ

Συγνώμη τώρα, είδες εσύ τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή να αγαπήσει περισσότερο την άλφα χανούμισσα, γιατί τον έκανε να ζηλέψει; Το πολύ-πολύ να της κόψει το κεφάλι, που στην περίπτωση των δικών μας ηθών και εθίμων μεταφράζεται στο να της κόψει… τον βήχα. Δηλαδή να της απαγορεύσει, επί ποινή χωρισμού, οποιαδήποτε ενέργεια που μειώνει το πρεστίζ του, ως βασιλιά των γυναικείων πόθων. Των δικών σου και πολλών άλλων. Πολλών άλλων, επαναλαμβάνουμε, και η νοούσα νοείτω. Αν λοιπόν επιμείνεις να παίξεις το χαρτί της ζήλειας με έναν Λέοντα, κάνε το τουλάχιστον με επιδέξιο τρόπο, ώστε να μην τον εκθέσεις στο περιβάλλον σας. Ίσως τότε και να πετύχει… 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος συγκαταλέγεται στους κρυπτο-ζηλιάρηδες του ζωδιακού, που σημαίνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μη σου δείξει ότι ζήλεψε και δεν θα το ομολογήσει ούτε με βασανιστήρια. Θα μείνεις με την απορία μήπως τσάμπα έστησες όλο το σκηνικό με τα λούσα και τα τσαλίμια. Πιθανόν και να σου το ανταποδώσει στα ίσα, ευκαιρίας δοθείσης, και μάλιστα με τον καλά οργανωμένο, αθώο τάχα μου, παρθενίστικο τρόπο («ποιος, εγώ;»). Πάντως να ξέρεις ότι αν, με το κάνεις τον Παρθένο να ζηλέψει, του βγάλεις το ανταγωνιστικό του, είναι ικανός να σε διεκδικήσει προκαλώντας Τρωικό Πόλεμο. Αλλά μην το πάρεις πάνω σου, είναι θέμα μάλλον πληγωμένου εγωισμού, παρά αγιάτρευτου έρωτα. 

ΖΥΓΟΣ

Στο γεμάτο αρμονία (όπως θα ήθελε) σύμπαν του Ζυγού, δεν πρέπει να υφίστανται τέτοιες χαμηλού επιπέδου καταστάσεις, όπως οι σκηνές ζήλειας. Έτσι, έχοντας εσύ προκαλέσει τη δική του, μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπη με ένα γεμάτο συνωμοτική στοργή χαμόγελο, παρόμοιο με της γιαγιάς σου, όταν σου έκανε πλάτες για να βγεις με τον γκόμενο κρυφά από τη μαμά, στα εφηβικά σου χρόνια. Πιάνεις την εικόνα, ε; Καμιά σχέση με εκείνο που επιδίωκες. Παρηγορήσου όμως, γιατί πίσω από το «υπεράνω» του Ζυγού κρύβεται ένα καμπανάκι συναγερμού που χτυπά δαιμονισμένα και ετοιμάσου να αρχίσει να σε περιβάλλει με περιποιήσεις, μικροδωράκια και άλλα καλοπιάσματα, διότι το έπιασε μια χαρά το υπονοούμενο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το να κάνεις ένα Σκορπιό να ζηλέψει είναι σαν να θέλεις να… βρέξεις το νερό, να κάψεις τη φωτιά και άλλα τέτοια φιλοσοφικά παράλογα. Διότι ο Σκορπιός, όπως όλοι ξέρουμε, είναι η ζήλεια προσωποποιημένη και το δύσκολο είναι να του την κοιμίσεις, όχι να την ξυπνήσεις… Έτσι, το μόνο που θα κερδίσεις με μια τέτοια πρωτοβουλία είναι να διαπιστώσεις στα πόσα ντεσιμπέλ των ουρλιαχτών του ραγίζουν τα τζάμια, αν οι γείτονές σας θα φωνάξουν την αστυνομία, πόσα από τα εύθραυστα αντικείμενα του δωματίου θα εξακοντιστούν προς πάσα κατεύθυνση και, το κυριότερο, πόσο αποτελεσματικά είναι τα δικά σου αντανακλαστικά, αν πρέπει να τρέξεις για να σώσεις τη ζωή σου. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης δυσκολεύεται να κρατήσει σε διάρκεια χρόνου το ενδιαφέρον του σε μια σχέση και χρειάζεται διαρκείς τονωτικές «ενέσεις», όπως να είσαι σέξι, ενδιαφέρουσα, περιπετειώδης κλπ. Αν τώρα εσύ θέλεις να συμπεριλάβεις την πρόκληση της ζήλειας του σε αυτές, το αποτέλεσμα θα είναι αμφιλεγόμενο. Γιατί μπορεί ο ίδιος να τσιμπήσει στην εν λόγω πρόκληση, αλλά θα του δημιουργήσει δυσάρεστα και ανεπιθύμητα συναισθήματα. Και ως γνωστόν ένας Τοξότης δεν γουστάρει δράματα. Θέλεις να κριθείς κι εσύ ανεπιθύμητη; Από την άλλη, μπορεί κάλλιστα να θεωρήσει τη δική σου, αληθινή ή προσποιητή ελευθεριότητα σαν το σύνθημα που περίμενε τόσο καιρό: ένας για όλους και όλοι για έναν, τους ζυγούς λύσατε! 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως, στα θέματα του πάθους γενικά και της ζήλειας ειδικότερα, είναι κάπως σαν «κοιμισμένο» ηφαίστειο, που αφενός δεν βλέπεις τι κρύβει μέσα του, αφετέρου μπορεί σε απρόβλεπτο χρόνο να ξυπνήσει και να τα κάνει όλα… κόλαση. Στην απόπειρα να τον κάνεις να ζηλέψει, θα ανταποκριθεί κρύβοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τα συναισθήματά του, για να μην καταδεχτεί να δείξει ότι τσίμπησε. Πιθανόν να νομίσεις ότι δεν βγαίνει τίποτα. Θα βγει όμως, και πιθανόν θα αλλάξει και τη συμπεριφορά του προς το (επιθυμητό για σένα) καλύτερο. Μπορεί όμως και να βγει κάτι άλλο: ένας πληγωμένος εγωισμός που θα… σε πάρει και θα σε σηκώσει, δυστυχώς με την κακή έννοια. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το ταπεινό συναίσθημα της ζήλειας δεν συνάδει (φοβερή λέξη, ε;) με την ψυχοπνευματική ανωτερότητα που θέλει να κατακτήσει ο Υδροχόος. Θα σου το έχει πει άλλωστε, αναλύοντας την προσωπική του διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Ότι δηλαδή ο καθένας μέσα στη σχέση πρέπει να είναι ελεύθερος να συμπεριφερθεί όπως νιώθει. Θέλεις να φλερτάρεις με κάποιον μπροστά του; Οκ, κανένα πρόβλημα. Αλλά μην ξαφνιαστείς αν τον δεις να φεύγει παρέα με την αιθέρια ύπαρξη, στην οποία στράφηκε ενόσω εσύ ήσουν απασχολημένη με το show σου. Αλλά ακόμα και αν τελικά ζηλέψει, θα θεωρήσει πολύ υποτιμητικό να το παραδεχτεί, όχι μόνο σε εσένα αλλά και στον ίδιο τον εαυτό του. 


ΙΧΘΕΙΣ

Η ζήλια του Ιχθύ είναι βραδυφλεγής βόμβα. Για την ακρίβεια, μπορεί όλες σου οι προσπάθειες να την προκαλέσεις να φαίνονται ότι πέφτουν στο κενό. Κάποιος και καλά σου τηλεφωνάει, απομακρύνεσαι για να μιλήσεις και μετά κρατάς μια υποτιθέμενη ένοχη σιωπή; Α, μιλούσες στο τηλέφωνο; Δεν το είχε πάρει χαμπάρι. Χορεύεις προκλητικά μπροστά του στο κλαμπ με έναν άλλο; Μπράβο, κουκλάρα του, κλαπ- κλαπ (χειροκροτήματα). Και όταν θα έχεις εγκαταλείψει την προσπάθεια πεισμένη για το μάταιον του εγχειρήματος, θα αρχίσει ετεροχρονισμένα να σου κάνει σκηνές και μούτρα για τα πιο άσχετα γεγονότα. Και ναι μεν θα του έχεις ενισχύσει το ενδιαφέρον, αλλά μαζί και τη μουρμούρα… 

Πηγή: Myastro.gr

Διαβάστε Επίσης  Σούπα με κοτόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *