Καλή υγεία της καρδιάς και μακροζωία. (Έρευνα Ικαρίας)

Σίγουρα όλοι θα έχετε αναρωτηθεί , πώς θα ήταν να ζούσαμε περισσότερα χρόνια με υγεία. Καθώς

επίσης με ποιο τρόπο ‘’αν υπήρχε’’, θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό.

Στο προσκήνιο εμφανίζεται το νησί της Ικαρίας, το οποίο συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων του κόσμου , καθώς χαρακτηρίζεται και ως το νησί φαινόμενο διότι ανήκει στις 5 περιοχές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το National Geographic , που ξεπερνά κατά πολύ τον εθνικό και παγκόσμιο μέσο όρο ζωής.


.

Επίσης, εκτός από την φήμη που διαθέτουν για το μεγάλο προσδόκιμο ζωής, φημίζονται  και για την πολύ καλή εικόνα υγείας που παρουσιάζουν ακόμη και μετά, τα 80 τους έτη.
Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές διεθνείς έρευνες εστιάζουν στην ανακάλυψη μυστικών για μια καλή υγεία.
Ένα μυστικό της καθημερινότητας τους, ο ελληνικός καφές:
Στο ακριτικό αυτό νησί, οι κάτοικοι του έχουν μια καθημερινή ασπίδα προστασίας.  Αυτή δεν είναι άλλη από τον ελληνικό καφέ που καταναλώνουν σε ημερήσια βάση, με το  90% του πληθυσμού να καταναλώνει τουλάχιστον έναν ελληνικό καφέ καθημερινά, ενώ 6 στους 10 είχαν μέτρια έως υψηλή κατανάλωση καφέ ( >200 ml ελληνικού καφέ ημερησίως).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση ελληνικού καφέ, τόσο καλύτερη η λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Επίσης, τα άτομα που έπιναν κυρίως ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη αγγειακή λειτουργία καθώς και καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου σε σχέση με τα  άτομα που έπιναν οποιοδήποτε άλλο είδος καφέ, ανεξάρτητα από την ποσότητα που κατανάλωναν.
Υπήρχε βελτίωση της αγγειακής διατασιμότητας , συμβάλλοντας στη μείωση της οξείδωσης της LDL (Κακής χοληστερόλης), με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Άλλα προστατευτικά στοιχεία της καθημερινότητας τους:
Οι κάτοικοι της Ικαρίας στην πλειοψηφία τους είναι δραστήριοι, έχουν χαμηλά επίπεδα στρες και κατάθλιψης , ακολουθούν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής καθώς απέχουν και από το κάπνισμα.
Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την κατανάλωση ελληνικού καφέ, εκτός από το γεγονός ότι θα έχουμε μια καλή δικαιολογία να απολαύσουμε ένα ακόμη καφεδάκι, θα αποτελέσει και ασπίδα προστασίας για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.
Διαβάστε Επίσης  Πώς θα βελτιώσω τη ζωή μου; 3 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *