Δες πώς να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς μέχρι το καλοκαίρι!

Απλές ιδέες για να αποκτήσεις το σώμα που λαχταράς πριν το καλοκαίρι.

Αθλήσου.. χωρίς βηματομετρητή!
Δε χρειάζεται να τρέξεις να γραφτείς στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου μόνο και μόνο επειδή είναι Γενάρης και όλοι βάζουν στόχο να χάσουν τα κιλά των γιορτών. Απλώς προσπάθησε να αθλείσαι λίγο περισσότερο μέρα παρά μέρα.
Αντικατάστησε τις βαρετές προπονήσεις με ευχάριστες ασκήσεις που σου ταιριάζουν
Βρες μια δραστηριότητα που σου αρέσει και προσπάθησε να την βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Είτε σου αρέσει να περπατάς με φίλους, είτε να κάνεις ποδήλατο με τον σύντροφό σου, είτε να τρέχεις ακούγοντας μουσική, εάν περνάς ευχάριστα θα ξεχάσεις ότι εκείνη την ώρα ‘δουλεύεις’ για να κάψεις το κρουασανάκι που έφαγες για πρωινό.


.

Περπάτησε αντί να πάρεις το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις
Μπορείς να πας με τα πόδια τα παιδιά στο σχολείο ή να παρκάρεις λίγο πιο μακριά από τη δουλειά σου και να περπατήσεις λιγάκι μέχρι εκεί. Βρες μικρούς και απλούς τρόπους για να αυξήσεις το επίπεδο της δραστηριότητάς σου κάθε μέρα και να διατηρείσαι σε φόρμα χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Αντί να περνάς την ώρα σου βλέποντας τηλεόραση στο σπίτι, βγες έξω και πέρασε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου
Μπορείς να πας μαζί με τα παιδιά σου στο κολυμβητήριο ή να γραφτείς με μία φίλη σου σε κάποια ομάδα χορού. Ακόμα μπορείς απλώς να καλέσεις την παρέα σου για να πάτε μια βόλτα  με τα πόδια ή με το ποδήλατο, ή να βγάλετε τους σκύλους σας βόλτα για να παίξουν. Είναι πάντοτε πιο εύκολο άλλωστε να αθλείσαι όταν το κάνουν και οι άνθρωποι γύρω σου.
Βάλε στη θέση ενός μεγάλου, μακρινού στόχου άλλους μικρότερους κάθε φορά
Να θυμάσαι ότι το να χάσεις κιλά είναι μια αλλαγή στον τρόπο ζωής σου και όχι ένας αγώνας τρεξίματος.To να σκέφτεσαι τον τελικό στόχο του προγράμματος αδυνατίσματος που ακολουθείς μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό, ιδιαίτερα εάν έχεις πολλά κιλά ακόμα να χάσεις. Άρα, βάλε μικρότερους στόχους όσον αφορά τα κιλά στα οποία θέλεις να φτάσεις κάθε φορά.
Μην προσπαθείς μόνη σου αλλά αναζήτησε υποστήριξη από τους ανθρώπους γύρω σου!
Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν κιλά τα καταφέρνουν καλύτερα όταν περιβάλλονται από άτομα που έχουν τον ίδιο ή παρόμοιο στόχο με αυτούς, παρά όταν προσπαθούν μόνοι τους. Επομένως, κανόνισε να αρχίσεις μια δίαιτα μαζί με τις φίλες σου και κάθε βδομάδα μαζί με τον καφέ να συζητάτε για την πρόοδο και τις δυσκολίες σας. Μπορείς ακόμα να γραφτείς σε κάποια παρόμοια διαδικτυακή ομάδα και να μοιραστείς την προσπάθειά σου με άλλους ανθρώπους.
Μην ζηλεύεις την επιτυχία του άλλου αλλά προσπάθησε να κινητοποιηθείς από αυτήν!
Το να μισείς αυτό που έχει καταφέρει κάποιος μπορεί να είναι βασανιστικό, αλλά το να θέλεις να το κάνεις και εσύ μπορεί να σου προσφέρει ένα μεγάλο κίνητρο. Κράτησε θετική σκέψη λέγοντας στον εαυτό σου «Ποιο θα μπορούσε να είναι το πρώτο μου βήμα για να αποκτήσω και εγώ αυτό που έχει αυτός;», «Πώς θα μπορούσα να μάθω με ποιο τρόπο τα κατάφερε;». Μπορείς ακόμα να ζητήσεις την βοήθειά και τις συμβουλές του.
Βάλε την αυτοπεποίθησή σου πάνω από την αμφισβήτηση του εαυτού σου!
Σίγουρα όλοι μας μπορούμε να γίνουμε οι χειρότεροι κριτές του εαυτού μας και είναι συχνά εύκολο να επικεντρωθούμε στα ελαττώματά μας. Αλλά εάν δίνεις σημασία στα επιτεύγματά σου και είσαι ευγενική με τον εαυτό σου, μπορείς να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να καταφέρεις περισσότερα. Επομένως, κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο περίμενες, αντί να κατηγορείς αμέσως τον εαυτό σου, προσπάθησε να ‘σου’ συμπεριφερθείς με περισσότερη κατανόηση και να ‘σε’ συμβουλεύσεις με τον τρόπο που θα το έκανε ένας καλός σου φίλος.
Διαβάστε Επίσης  Επιθετικότητα στο λουρί! Πώς να την αντιμετωπίσετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *