Παγίδα για βρωμούσες. Πως τις αντιμετωπίζουμε στο βιολογικό κήπο

Η βρωμούσα αποτελεί ένα έντομο που δημιουργεί σοβαρές ζημιές στα βιολογικά λαχανικά μας και που δύσκολα αντιμετωπίζεται εάν προσβάλει τα φυτά μας.
Εάν τώρα όμως η βρωμούσα επισκεφτεί τα φυτά μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εύκολη παγίδα, βασισμένη στο φως, το οποίο την έλκει. Ετσι λοιπόν θα μπει σε αυτή, αλλά δε θα μπορεί να εξέλθει.
Καλό θα ήταν εάν την εντοπίσουμε, με ένα γάντι να την απομακρύνουμε με το χέρι και να την εξουδετερώσουμε, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και μόνον την παγίδα.
Για την παγίδα θα χρειαστούμε…
Ένα διαφανές μπουκάλι 1,5 lt
1 πλακέ φακό led
Μαύρη αυτοκόλλητη ταινία
Χαρτοταινία, γυαλόχαρτο ή χαρτί κουζίνας σε ροδέλες
Πώς δημιουργούμε την παγίδα…
Παίρνουμε ένα μπουκάλι αναψυκτικού και αφαιρούμε την ετικέτα
Κόβουμε το στόμιο του μπουκαλιού και τοποθετούμε στον πάτο του το φωτιστικό led
Τοποθετούμε ανάποδα το στόμιο που κόψαμε, ώστε να μπορούν οι βρωμούσες να μπουν στην παγίδα, αλλά να μη μπορούν να εξέλθουν. Προσοχή το στόμιο να απέχει σε αρκετό ύψος από το φωτιστικό.
Στη βάση της παγίδας, τοποθετούμε μαύρη μονωτική ή συσκευασίας ταινία, ώστε να μη φαίνεται ο φακός. Εάν ο φακός είναι ορατός από έξω, η βρωμούσα δε θα σκαρφαλώσει στην παγίδα, αλλά θα αναζητά εξωτερικά τρόπο να φθάσει κοντά στο φως.
Τέλος, επειδή το μπουκάλι είναι λείο και γλιστρά, δημιουργούμε με χαρτοταινία ή χαρτί κουζίνας που είναι πορώδες, μονοπάτια ώστε να μπορέσει να αναρριχηθεί και να την εγκλωβίσουμε.
Εναλλακτικά, μπορούμε με ένα χοντρό γυαλόχαρτο να τρίψουμε εξωτερικά το μπουκάλι, δημιουργώντας έτσι μονοπάτια

Διαβάστε Επίσης  Φυτεύουμε πανσέδες στο μπαλκόνι

Πως λειτουργεί…
Τοποθετούμε την παγίδα, κοντά στα φυτά που έχουμε εντοπίσει την προσβολή.

Τη στηρίζουμε με λίγο χώμα και ανάβουμε το φως το βράδυ. Εάν όλα πάνε καλά, το πρωί θα έχουμε εγκλωβίσει τις βρωμούσες της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *