Ρεβανί με ινδοκάρυδο

Υλικά:

1 κρασοπότηρο (150 ml) ντόπιο βούτυρο (μπορούμε να βάλουμε καλής ποιότητας βούτυρο,  κατά προτίμηση αιγοπρόβειου γάλακτος )
1 κρασοπότηρο (150 ml) γάλα
1 νεροπότηρο (1 κούπα των 250 ml ) ζάχαρη
4 αυγά
1,5 νεροπότηρο (1,5 κούπα tvn 250 ml ) αλεύρι
1,5 νεροπότηρο (1,5 κούπα tvn 250ml ) ινδική καρύδα τριμμένη (και λίγη ακόμη για γαρνίρισμα)
1,5 κουταλάκι μπέικιν


.

Για το σιρόπι:
1,5 νεροπότηρο (1,5 κούπα tvn 250 ml ) ζάχαρη
1,5 νεροπότηρο (1,5 κούπα tvn 250 ml ) νερό
Φλούδα λεμονιού
Επί το έργον: 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα να γίνουν ένα σώμα. Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα ,ως ότου το μείγμα αποκτήσει ένα αχνοκίτρινο χρώμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την καρύδα και το μπέικιν και τα αφήνουμε στην άκρη. 
Όταν το μείγμα του βουτύρου έχει ασπρίσει και αφρατέψει, προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε λίγο πιο χαμηλή ταχύτητα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ την μαρέγκα και το αλεύρι-καρύδα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ώστε να μην «πέσει» το μείγμα.
Αδειάζουμε το ρεβανί σε καλοβουτυρωμένη και καλοαλευρωμένη φόρμα 26 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος) για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, με το γνωστό τρόπο της λάμας του μαχαιριού. Γενικά ακολουθούμε τις οδηγίες ψησίματος για τα κέικ. 
Όταν ετοιμαστεί, το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα σκεπασμένο με μια πετσέτα και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
 Όταν κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας για πέντε λεπτά τα υλικά του.(Ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει).
Ξαναβάζουμε το κρύο ρεβανί στη φόρμα και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι που το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στην αρχή και μετά μαζεμένο.
 Όταν το απορροφήσει, το ξανααναποδογυρίζουμε στην πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα. Έτσι διορθώνονται και τα μικρά ατυχήματα του αναποδογυρίσματος…
Παρατηρήσεις:
1)Μπορούμε να το βάλουμε σε ταψάκι και να το σιροπιάσουμε χωρίς να το αναποδογυρίσουμε όταν κρυώσει. Τότε, επειδή μπορεί να γίνει και πιο λεπτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 28 νούμερο ταψί.Το αναποδογύρισμα όμως δίνει πιο ομοιόμορφο σιρόπιασμα κατά τη γνώμη μου.
2)Βάζω μια κουταλιά από τη ζάχαρη της συνταγής και 2-3 σταγόνες λεμόνι στα ασπράδια για να χτυπήσω πιο εύκολα τη μαρέγκα. Δεν είναι βέβαια ανάγκη να γίνει τόσο σφικτή όσο στους μπεζέδες, αλλά πρέπει να είναι μαρέγκα!
3)Αν έχω στύψει λεμόνι λίγο πριν φτιάξω το κέικ, βάζω στο σιρόπι τις στυμμένες λεμονόκουπες.
4)Μπορούμε να προσθέσουμε στο ρεβανί ξύσμα λεμονιού ή άρωμα βανίλιας .Θεωρώ ότι η κανέλα δεν ταιριάζει . Εγώ μάλιστα προτιμώ την καρύδα σκέτη.
Διαβάστε Επίσης  Vegan κέικ καρότου για ατελείωτη απόλαυση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *