Ευεργετικά τα πράσινα λαχανικά για τη μνήμη των ηλικιωμένων

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δρουν ευεργετικά στη μνήμη των ηλικιωμένων, αφού όπως φαίνεται, συμβάλλουν στην πιο αργή εξασθένηση της νοητικής λειτουργίας τους, όπως αναφέρει σχετική μελέτη.
 
Σύμφωνα με το περιοδικό Neurology, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 960 ηλικιωμένους, ηλικίας 81 ετών κατά μέσο όρο, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τεστ αξιολόγησης της μνήμης σε ετήσια βάση, για συνολικό διάστημα 5 ετών.
 
Επιπλέον, αξιολογήθηκαν οι συνήθειες διατροφής και τρόπου ζωής. Οι ερευνητές χώρισαν τους ηλικιωμένους σε ομάδες, ανάλογα με τη συχνότητα και ποσότητα κατανάλωσης πράσινων φυλλωδών λαχανικών.
Συνολικά, οι εθελοντές που κατανάλωναν τα περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δηλαδή 1,3 μερίδες ανά ημέρα κατά μέσο όρο, βρέθηκαν να έχουν 50% χαμηλότερο ρυθμό εξασθένισης της νοητικής λειτουργίας σε διάστημα 5 ετών, συγκριτικά με εκείνους με τη μικρότερη κατανάλωση.
 
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, η υψηλή κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών, πιθανό να συμβάλλει στην καθυστέρηση της νοητικής εξασθένισης σε ηλικιωμένα άτομα.
 
Οι επιστήμονες αναφέρουν, πως η ευεργετική τους δράση πιθανόν να οφείλεται σε διάφορους μηχανισμούς, καθώς αποτελούν πηγές πολλών μικροθρεπτικών και φυτοχημικών συστατικών που συνδέονται με την υγεία και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.
 
Εμείς, θα σας προτείναμε, να προτιμάτε τα  βιολογικά λαχανικά.https://www.organiclife.gr
Διαβάστε Επίσης  Κεραλοιφή: Το πανάρχαιο φυσικό καλλυντικό των γυναικών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *