Επιδόρπια γιαουρτιού…κανένας με ερωτηματικά;

Πηγαίνουμε στο super-market και περνώντας μπροστά από τα ράφια με τα γιαούρτια αντικρίζουμε

… τον παιδικό παράδεισο! «Τι όμορφα που θα ήταν αν υπήρχαν και στη δική μας εποχή τέτοια όμορφα και περιποιημένα γιαουρτάκια…!», είναι η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό σας! Γιαουρτάκια με πολύχρωμες συσκευασίες πλημμυρίζουν τα ράφια , καπάκια με μπιλίτσες χρωματιστές, σοκολατένιες πινελιές σε άφθονη ποικιλία γεύσεων. «Μαμά, μπαμπά αυτό με τα ροζ μπιλάκια θέλω!!!», ακούγεται το πανέμορφο παιδάκι σας από δίπλα! Μα τι χαρά είναι αυτή… το παιδί σας θέλει γιαούρτι και σκάει και ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά μόνο που το κοιτάζει! Φοβερή η βιομηχανία τροφίμων στις μέρες μας!

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά σε ένα επιδόρπιο γιαουρτιού θα σας συμβουλεύαμε να κοιτάξετε αναλυτικά τι γράφει η όμορφη αυτή συσκευασία. Ο όρος «επιδόρπιο» δε χρησιμοποιείται τυχαία. Ούτε επειδή κάνει το προϊόν πιο ελκυστικό. «Επιδόρπια γιαουρτιού» χαρακτηρίζονται τα γιαούρτια που περιέχουν ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως το σιρόπι φρουκτόζης, γλυκόζης ή ασπαρτάμης. Πολλές φορές περιέχουν και διάφορες πρόσθετες ουσίες, για να πάρουν το χρώμα και το άρωμα που τα κάνουν τόσο ελκυστικά… Μπορείτε να συγκρίνετε τη γεύση που έχει ένα γιαουρτάκι με φρέσκια φράουλα και ένα επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση φράουλας… Η απάντηση δική σας ως προς το πόσο φυσική είναι η γεύση του επιδορπίου. Ας μην αναφερθούμε καν στα συντηρητικά που το βοηθούν να παραμείνει το ίδιο ελκυστικό και μετά από κάποιες μέρες, γιατί αυτά αποτελούν πια καθημερινότητα για τους περισσότερους από μας.
Για να μην φορτώνετε το παιδί σας, λοιπόν, με όλες αυτές τις πρόσθετες ουσίες που δεν έχουν λόγο ύπαρξης (τουλάχιστον εκτεταμένης) στη διατροφή μας και πόσο μάλλον των παιδιών μας, θα συνιστούσαμε τα εξής: Διαλέξτε ένα απλό, βιολογικό γιαούρτι, ακόμα καλύτερα κάποιο παραδοσιακό που παρασκευάζεται στην περιοχή σας. Αφού του αφαιρέσετε την κρούστα του λίπους… δημιουργήστε! Προσθέστε μέλι για να το γλυκάνετε. Δώστε του φρουτένια γεύση με φυσικό τρόπο, ψιλοκόβοντας ένα φρούτο που αρέσει στο μικρό σας. Μπορείτε να του προσθέσετε και λίγους τριμμένους άψητους κι ανάλατους ξηρούς καρπούς, αλλά και λίγα δημητριακά ολικής άλεσης για επιπλέον γεύση και θρέψη.
Μόλις δημιουργήσατε ένα απίστευτα θρεπτικό γεύμα για το παιδάκι σας, το οποίο και ελκυστικό και νοστιμότατο είναι, αλλά και φρέσκο και υγιεινό. Αφήστε που δεν περιέχει επικίνδυνα Ε και γλυκαντικές ουσίες που προκαλούν περισσότερη πείνα και ανισορροπία του οργανισμού του παιδιού σας. Το μυστικό βρίσκεται στην ανάγνωση των μικρών και λεπτών, σχεδόν αδιάκριτων πολλές φορές, γραμμάτων στις συσκευασίες των προϊόντων. Ελέγξτε προσεκτικά τι αναγράφει το προϊόν, προτιμώντας να μην αναφέρει τον όρο «επιδόρπιο» και διαβάστε και τα συστατικά του. Προτιμήστε το πιο φυσικό που θα βρείτε! Καλές σας αγορές!
Διαβάστε Επίσης  Slides: Οι σαγιονάρες που θα κάνουν «πάταγο» αυτό το καλοκαίρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *