Προετοιμασία του χώματος για βιολογική καλλιέργεια

Διαθέτετε κάποιον κήπο ή σας περισσεύει χώρος στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα σας ; Σας
προτείνουμε να φυτέψετε τα δικά σας βιολογικά προϊόντα, τα οποία θα σας χαρίσουν χαρά και ευεξία.

Πριν φυτέψουμε οτιδήποτε, κομβικής σημασίας αποτελεί η προετοιμασία του χώματος. Εμείς απευθυνθήκαμε στον κύριο Τερζή, από τα Alegre Grow Shop, ώστε να μας ενημερώσει σχετικά.
Οι εργασίες για την σπορά των κηπευτικών περιλαμβάνουν την αναζωογόνηση του εδάφους αν πρόκειται για καλλιέργεια στη γη . Με ένα σκαλιστήρι σκαλίζουμε το έδαφος στα πρώτα 10-30  εκατοστά και το ανακατεύουμε ώστε να το ελαφρύνουμε και να προσθέσουμε κάτι ενισχυτικό.
Ο εμπλουτισμός με βιολογική – οργανική ουσία θα μας επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα παράγοντας καρπούς με έντονο άρωμα και γεύση. Αυτό θα το επιτύχουμε με την πρόσμιξη βιολογικών τροφών για φυτά, όπως χούμους , κομπόστ, κοπριά(Guano Γκουανο κοπριά νυχτερίδας αναφέρεται στην  βιβλιογραφία για την βιολογική γεωργία σαν μια από τις πιο πλούσιες τροφές για φυτά στον κόσμο , ξηρή οργανική λίπανση.
Αφού τοποθετήσουμε τα φυτά στο έδαφος καλό θα ήταν να κάνουμε μια κάλυψη της καλλιεργητικής επιφάνειας με άχυρο με αποτέλεσμα να έχουμε προστασία για της ρίζες και μείωση της εξάτμισης του νερού σε μια εποχή με έντονο πρόβλημα.
Σε περίπτωση που θέλετε να καλλιεργήσετε σε γλάστρα μπορείτε να επιλέξετε της έξυπνες γλάστρες από ύφασμα smartpot  που εξασφαλίζουν έξτρα αερισμό κάτι πολύ αναγκαίο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού . Μπορείτε  φτιάξετε μείγμα ενισχύοντας το με οργανική ουσία όπως και στην ελεύθερη στην γη.
Στην αγορά μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμο μείγμα από οργανικό φυτόχωμα. Ένα από αυτά είναι και το Βιολογικό μίγμα All-Mix της BioBizz, το οποίο περιέχει 20% βρύο τύρφης, 35% τύρφη κήπων, 10% υψηλής ποιότητας οργανικό Worm-Humus, 30% περλίτη και 5% Pre-Mix.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κύριο Τερζή από τα Alegre Grow Shop.
Προμηθευτείτε το βιολογικό σπόρο της επιλογής σας ή οργανικό φυτώριο και… καλή επιτυχία.https://www.organiclife.gr/

Διαβάστε Επίσης  "Αργότερα θα δυσκολευτείτε πολύ. Δεν με καταλαβαίνετε. Τότε θα με καταλάβετε"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *