Ελληνικός καφές και χαμηλή θερμιδική πρόσληψη και αύξηση του μεταβολισμού

Ο Ελληνικός καφές είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους συμμάχους και άγρυπνος φρουρός

στην καθημερινότητα του μεγαλύτερου μέρους του ενήλικου Ελληνικού πληθυσμού . Είναι ένα ρόφημα που δεν μας προσφέρει καθόλου θερμίδες και βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού.

Σύμφωνα με επίσημες έρευνες  του Αμερικανικού Κέντρου Ερευνών για τη Διατροφή και την Υγεία, ο πρωινός καφές φαίνεται να επιταχύνει το μεταβολισμό μας κατά 10%! Αυτό οφείλεται στην καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό και τον διατηρεί υψηλό για τις επόμενες 3 ώρες μετά την κατανάλωση καφέ. Η συσχέτιση του καφέ με το αδυνάτισμα, πιθανότατα να οφείλεται στη συνεργιστική δράση της καφεΐνης με τα αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες), όπου διεγείρουν τη θερμογένεση, δηλαδή την παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό, αυξάνοντας έτσι και τις βιολογικές καύσεις.
Όμως τι είναι ο μεταβολισμός?
Ο όρος βασικός μεταβολικός ρυθμός αναφέρεται στο σύνολο της ενέργειας που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός για να καλύψει τις ζωτικές του λειτουργίες (π.χ. τη λειτουργία της καρδιάς, τη διατήρηση της θερμοκρασίας τους σώματος, αναπνοή κ.α. ) και ισοδυναμεί με το 60-75% της ενέργειας που προσλαμβάνεται μέσω της τροφής. Επίσης, περιλαμβάνει σε ποσοστό περίπου 25-40% την ενέργεια που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει στις καθημερινές φυσικές δραστηριότητες, όπως π.χ. το περπάτημα. Πηγή της ενέργειας αυτής είναι οι τροφές, τα συστατικά των οποίων (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια) επεξεργάζεται ο οργανισμός προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του.
Εν κατακλείδι, ο Ελληνικός καφές βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να διώξει την περίσσια περιεκτικότητα λίπους. Θα πρέπει πάντοτε να συνδυάζεται με ένα υγιεινό τρόπος ζωής, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.
Διαβάστε Επίσης  Κοντά μαλλιά που κολακεύουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *