Απέκλεισαν 12 καμήλες από διαγωνισμό ομορφιάς επειδή είχαν κάνει μπότοξ

Στον διαγωνισμό ομορφιάς για καμήλες στη Σαουδική Αραβία οι κανόνες είναι

ιδιαιτέρως αυστηροί και η παραβίαση αυτών σημαίνει ξεκάθαρα αποκλεισμό.

Από τον φετινό διαγωνισμό, 12 καμήλες αποκλείστηκαν επειδή οι ιδιοκτήτες τους τους είχαν κάνει μπότοξ. Ναι, έκαναν μπότοξ στις καμήλες ώστε να είναι πιο ομορφότερες.
Το βιβλίο κανονισμών, που δόθηκε πέρυσι στους ιδιοκτήτες, αναφέρει ρητά πως «καμήλες που βρίσκονται με ναρκωτικά στα χείλη, ξυρισμένες, βαμμένες σε διάφορα σημεία του σωμάτός τους ή με αλλαγές στη φυσική τους μορφή, δεν επιτρέπονται».

Διαβάστε Επίσης  Καλλιέργεια καρότου σε γλάστρα


.

Τα βραβεία στο φεστιβάλ Αλ Ντάφρα, που διαρκεί 28 ημέρες, αγγίζουν τα 57 εκατ. δολάρια, οπότε είναι λογικό πολλοί ιδιοκτήτες να επιζητούν η καμήλα τους να είναι η πιο πιο γοητευτική. Ο καθένας φέρνει τις καλύτερες καμήλες του, οι οποίες συμμετέχουν σε  αγώνες, πλειστηριασμούς και καλλιστεία, με βραβεία να δίνονται για τις πιο γρήγορες, τις πιο όμορφες, αυτές που παράγουν περισσότερο γάλο ή αυτές που έχουν τις καλύτερες φωτογραφίες, σύμφωνα με την Daily Mail.
Ο επικεφαλής των κριτών,  Fawzan al-Madi, δήλωσε στο Reuters: «Η καμήλα αποτελεί σύμβολο της Σαουδικής Αραβίας. Τις συντηρούσαμε από ανάγκη και τώρα από χόμπι».
Τα τελευταία χρόνια η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας ενισχύει το φεστιβάλ, καθώς αυτό προωθεί πτυχές του πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *