Θεσσαλονίκη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 17χρονου Αλέξανδρου

Η δραματική ιστορία του εφήβου στη Θεσσαλονίκη που έπεσε θύμα ενός αδιάφορου συστήματος
συγκίνησε και προκάλεσε την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου.

Η αδελφή του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Τανίδη, 17 χρόνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παπανικολάου, υπέβαλε μήνυση κατά της διοίκησης του νοσοκομείου και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.

Συνήγορος της αδελφής του Αλέξανδρου είναι η Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία τη διετία 2012 – 2013 ήταν πρόεδρος στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Καβάλας.

Εκείνη την περίοδο ο Αλέξανδρος μαζί με τα τρία αδέλφια του έμενε προσωρινά στη συγκεκριμένη δομή, μέχρι που η μητέρα τους κέρδισε την επιμέλειά τους δικαστικά.

Γρήγορα όμως η μητέρα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην ανατροφή τους, με αποτέλεσμα το 2017 τα παιδιά να πάνε να μείνουν με τον βιολογικό τους πατέρα. Ωστόσο, και εκεί το περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο, με αποτέλεσμα ο Αλέξανδρος να το σκάσει, ενώ με παρέμβαση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, τα δύο μικρότερα αδέλφια φιλοξενήθηκαν στη δομή «Άρσις».

Όπως καταγγέλλει η κα Φιλιππίδου, το 2017 ο εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης δεν δέχτηκε να μπει ο Αλέξανδρος σε κάποιο ίδρυμα, καθώς κρίθηκε πως θα ενηλικιωνόταν σε 10 μήνες. Αυτό είχε ως συνέπεια όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξανδρος να μην έχει στέγη.

Μέχρι και πριν από την εισαγωγή του στο «Παπανικολάου» ο Αλέξανδρος μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, κατά τη νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ έπεσε από τον 2ο όροφο και έσπασε τα πόδια του σε μια προσπάθειά του να διαφύγει.

Πηγή: anikolouli

Διαβάστε Επίσης  Επανάσταση! Παγώνουν ένα νεύρο στον οισοφάγο και σταματάς να πεινάς

Αφήστε μια απάντηση