Τάκο με κιμά!

Υλικά

1 πακέτο πίτες tacos (12 τεμάχια) 1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι κονσέρβα 1 αγγούρι μεγάλο ψιλοκομμένο μαρούλι ψιλοκομμένο ή μαρούλι iceberg 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες 700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη 1/2 ποτήρι νερό 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ λίγο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ρίγανη φρεσκοτριμμένο πιπέρι


.

Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά, ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να θρυμματιστεί σε μικρά κομμάτια ο κιμάς. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τακτικά και μετά από 5′ περίπου θα δούμε τον κιμά να έχει ασπρίσει. Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να προσθέσουμε την ντομάτα και το νερό.
Προσέχουμε το νερό που βάλαμε να καλύπτει ίσα ίσα τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά και το τζίντζερ.
Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι επιπλέον.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις, ο κιμάς μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμος και τον αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε τις πίτες τοποθετούμε στη μέση κιμά και γύρω του το μαρούλι και το αγγούρι. Κλείνουμε την πίτα φτιάχνοντας το σχήμα για τα tacos και σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Μπορούμε να βάλουμε μέσα στα τάκος και ντιπ μαγιονέζας για πιο ευχάριστη γεύση αλλά και σκέτα είναι υπέροχα!!
Διαβάστε Επίσης  Δείτε πώς θα φτιάξετε το θρακιώτικο τυρόψωμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *