Δεν ζητούν τίποτα, σου δίνουν τα πάντα

Δεν ζητούν τίποτα, σου δίνουν τα πάντα

Πολλές φορές μένουμε πιστοί σε κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και η πίστη σε κάποιον
μπορεί να δίνεται γιατί τον φοβόμαστε πολύ ή γιατί τον έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Τα σκυλιά αποτελούν διαχρονικά τον πιστότερο φίλο του ανθρώπου. Και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ούτε μεγάλη ανάγκη μας έχουν, άνετα θα μπορούσαν να ζήσουν ελεύθερα, και ούτε μας φοβούνται και πολύ· αλλιώς δεν θα μας πλησίαζαν (όπως ο ξάδερφός τους ο λύκος).
Γιατί μας μένουν πιστά; Γιατί μας αγαπούν τόσο, χωρίς να παίρνουν τόσα πολλά; Στα παιδιά μας δίνονται τα πάντα και δυστυχώς υπάρχουν πολλές φορές, που δεν είναι εκεί όταν οι γονείς τα χρειάζονται.

Διαβάστε Επίσης  Πρόληψη από ασθένειες στο σκύλο

 

Παρατηρώ το σκυλί μου και βλέπω στα μάτια του μια απέραντη αγάπη, μια απέραντη γαλήνη όταν του χαϊδεύω το κεφάλι (δεν κοστίζει), απέραντη χαρά όταν γυρίζω στο σπίτι (δεν συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους).
Πώς γίνεται αυτό το ζώο να μας δίνει τη ψυχή του, να θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή μας για χιλιάδες δουλειές, για τόσο μικρή ανταμοιβή;
Πώς γίνεται να φιλοσοφεί τη ζωή (το έλεγε και ο Διογένης) καλύτερα και από τον άνθρωπο; Είναι χαρούμενο και ας μην έχει πολυτελές αυτοκίνητο και σπίτι, χωρίς να έχει δραχμή (ούτε ευρώ) σε καταθέσεις;
Μπορούμε να πάρουμε πολλά μελετώντας τον καλύτερό μας φίλο. Μπορούμε να μάθουμε να δίνουμε χωρίς να περιμένουμε (να υπολογίζουμε) σε ανταμοιβές. Μπορούμε να μένουμε πιστοί και ας μας δίνουν λίγα. Το κάνουμε γιατί οι σπάνιες σχέσεις έχουν μοναδική αξία.

Διαβάστε Επίσης  Που οφείλεται η τριχόπτωση στα κουνέλια

Και η φιλία μας με το σκυλί είναι μοναδική. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Φίλος πιστός, δάσκαλος σοφός, πρόθυμος υπηρέτης, ολιγαρκής σύντροφος.

Τι άλλο να ζητήσεις; Ας του δώσουμε απλόχερα αυτά τα λίγα που χρειάζεται. Άλλωστε δεν κοστίζουν πολλά. Ένα χάδι, λίγη αγάπη, ένα στεγνό μέρος να μένει κοντά μας, λίγο νερό και λίγο φαγητό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *