Πώς θα δείξετε την αγάπη σας στο παιδί

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να εισπράττουν αγάπη και αποδοχή στο μέγιστο βαθμό, όχι μόνο για

συναισθηματικούς λόγους, αλλά και για να νιώσουν ασφάλεια. Πάμε να δούμε μερικούς (άμεσους ή έμμεσους) τρόπους να τους δείξετε πόσο τα αγαπάτε και τα νοιάζεστε:

Ο πιο απλός και άμεσος τρόπος είναι οι αγκαλιές και τα φιλιά, χωρίς βέβαια να περιμένετε συγκεκριμένη αφορμή για να εκδηλώσετε την αγάπη σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην το κάνετε σε υπερβολικό βαθμό, γιατί το παιδί θα δυσανασχετήσει. Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!
Αγάπη είναι να δίνετε στο παιδί όσα έχει πραγματικά ανάγκη (σε όλα τα επίπεδα) χωρίς εγωισμό και χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση. Η σχέση σας είναι ανιδιοτελής, η αγάπη σας απεριόριστη, οπότε είναι κάτι που σας βγαίνει αυθόρμητα.
Να δείχνετε πάντα προθυμία και ζωηρό ενδιαφέρον να το ακούσετε τι έχει να σας πει επί παντός επιστητού. Αν δεν είναι ένδειξη αγάπης το να θέλετε να ξέρετε πώς σκέφτεται και νιώθει το παιδί σας, τότε ποια είναι;
Κάτι ακόμα που δείχνει έμμεσα στο παιδί πόσο το αγαπάτε είναι ο χρόνος που του αφιερώνετε. Βλέπει ότι οι υποχρεώσεις σας είναι ατελείωτες κι όμως πάντα βρίσκετε χρόνο για εκείνο και μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση.
Βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις δικές σας ανάγκες, ακόμα και τις βιολογικές και σε πρώτη τις αντίστοιχες του παιδιού, δείχνετε την άδολη αγάπη σας. Μιλάμε για πλήρη απουσία εγωισμού!
Αποδεχθείτε το παιδί όπως είναι και μην προσπαθείτε να διαμορφώσετε την προσωπικότητά του όπως θεωρείτε εσείς σωστό, πλην των βασικών αρχών που πρέπει να του μεταλαμπαδεύσετε. Πρέπει να γίνει αυτόνομη προσωπικότητα και όχι προέκταση του εαυτού σας.
Τέλος, θα πρέπει να είσαστε πάντα δίκαιοι απέναντί του και να έχετε όρια στη συμπεριφορά σας, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε μια σειρά βασικών και μη ζητημάτων.
 Πηγή: mother.gr
Διαβάστε Επίσης  Γιατί οι άντρες ερωτεύονται πάντα τις πιο... παλαβές; Η απάντηση θα σας εντυπωσιάσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *