Ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τον θάνατο του 17χρονου Αλέξανδρου

Αιχμές αφήνει με ανακοίνωσή του το
«Χαμόγελο του Παιδιού» για το γεγονός ότι ενημερώθηκε τέσσερις μέρες μετά για την εξαφάνιση του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη στη Θεσσαλονίκη.


Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εξαφάνιση του 17χρονου Αλέξανδρου είχε δηλωθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις αρμόδιες αρχές από το Νοσοκομείο Παπανικολάου στο οποίο νοσηλευόταν αλλά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν ενημερώθηκε την ίδια στιγμή.

.



«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 από κλήση που έλαβε από στενή οικογενειακή φίλη του 17χρονου Αλέξανδρου για την εξαφάνισή του και ενημέρωσε άμεσα τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κ. Καραγιάννη, ο οποίος και έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση του Amber Alert».


«Για μια ακόμα φορά, κάποια μεμονωμένα άτομα μέσα στις κρατικές υπηρεσίες δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν έγκαιρα όσους αρμόδιους εμπλέκονται στην κινητοποίηση για την αναζήτηση ενός παιδιού. Ειδικά όταν αφορά ένα παιδί που εξαφανίστηκε ενώ νοσηλευόταν σε κρατικό νοσοκομείο. Ένα παιδί που έζησε τη φρίκη και την εγκατάλειψη. Ένα παιδί που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μέσα από τα social media και κανείς δεν του έδινε σημασία. Παιδιά που πετάγονται στον Καιάδα γιατί είχαν την ατυχία να μην έχουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της οικογένειάς τους…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την ανακοίνωση του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην αδερφή του, «τον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφερόταν για τον Αλέξανδρο και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης», όπως λέει χαρακτηριστικά.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί!

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει εξαρχής να μιλάτε στα μωρά σαν να είναι ενήλικες

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *