Τομάτες με πλούσια γέμιση και μπεσαμέλ

Υλικά:




8 μεγάλες τομάτες
250γρ. τυρί ρικότα
ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μία χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
200γρ. παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί τριμμένο
μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μικρά κολοκύθια τριμμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για την μπεσαμέλ:


100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250mlγάλα
3 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
1 αβγό
1 Κnorr«Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε το επάνω μέρος από τις τομάτες και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Πετάμε τη μισή ποσότητα από το εσωτερικό της τομάτας που μόλις αφαιρέσαμε. Απομακρύνουμε από την υπόλοιπη τομάτα τους σπόρους και την ψιλοκόβουμε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά μας, τη ρικότα, το κρεμμύδι, τον βασιλικό, τα 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κολοκύθι και τον πολτό της τομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Γεμίζουμε τις τομάτες με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο ταψί. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
4. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το Σπιτικό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το Βιτάμ με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί ελαφρά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά – σιγά, και το ανακατεύουμε με μία κουτάλα για να το καβουρντίσουμε και να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με σύρμα ή ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το αβγό, 50γρ. παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αν η μπεσαμέλ βγει σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
5. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, καλύπτουμε κάθε τομάτα με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε τις τομάτες μας για 20- 25 λεπτά. Αφήνουμε τις τομάτες για 10 λεπτά έξω από τον φούρνο, πριν τις σερβίρουμε.


Πηγή: Knorr.gr

Διαβάστε Επίσης  Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για τη δημιουργία κυτταρίτιδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *