Σπιτικές χυλοπίτες

Από τη Μάνη λοιπόν θα μάθουμε πώς να φτιάνουμε μόνοι μας τις χυλοπίτες.
Σπιτικές χυλοπίτες

Σπάνια να συναντήσει κανείς κάποιον που δεν του αρέσουν τα ζυμαρικά. Εύκολο φαγητό, που όπως και αν το μαγειρέψουμε, περιέργως πώς, είναι πάντα νόστιμο. Αν δε, τα έχουμε φτιάξει εμείς, τότε είναι ακόμη πιο ωραία.
Από τη Μάνη λοιπόν θα μάθουμε πώς να φτιάνουμε μόνοι μας τις χυλοπίτες. Και να τις μαγειρεύουμε, με αποκλειστικά μανιάτικο τρόπο.

Υλικά
2 κιλά φρέσκο γάλα
8 αυγά
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2 κοφτές κουταλιές της σούπας αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλεύρι, όσο πάρει

Διαβάστε Επίσης  Φτιάχνω πανεύκολα κασέρι με λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη, ανακατεύουμε με το χέρι όλα τα υλικά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μέτρια. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγουμε λεπτά φύλλα είτε με τον πλάστη είτε με το ειδικό μηχάνημα. Τα αφήνουμε να μισοστεγνώσουν και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε λεπτές λουρίδες, τις οποίες κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Βάζουμε τις φρέσκες χυλοπίτες σε λευκό πανί και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε μέρος καλά αεριζόμενο. Ανακατεύουμε συχνά. Τέλος, τις βάζουμε σε ταψί και ολοκληρώνουμε το στέγνωμά τους, βάζοντάς τες για λίγο στο φούρνο (100 βαθμούς) για να ξεραθούν τελείως. Τις φυλάμε σε πάνινη σακούλα ή γιάλινο βάζο.

Διαβάστε Επίσης  Εύκολη ζύμη για χυλοπίτες
Από τη Μάνη λοιπόν θα μάθουμε πώς να φτιάνουμε μόνοι μας τις χυλοπίτες.
Σπιτικές χυλοπίτες

Καιρός λοιπόν να δοκιμάσουμε τις χυλοπίτες, που με τόσο μεράκι φτιάξαμε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *