Μαρμελάδα από φλούδες μανταρινιού

Μαρμελάδα από φλούδες μανταρινιούΣυνταγή για μαρμελάδα από φλούδες μανταρινιού. Δεν χρειάζεται να πετάξετε τις φλούδες μανταρινιού, αφού με άλλα 4 οικονομικά υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας, μπορούμε να φτιάξουμε την πιο εύκολη και οικονομική μαρμελάδα του Χειμώνα 2024. Μία πανεύκολη μαρμελάδα μανταρίνι, μέσα στη γλύκα για το πρωινό μας ή τα γλυκά μας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.Μαρμελάδα από φλούδες μανταρινιού

Υλικά

μανταρίνι 1,5 κιλό
νερό 1,5 λίτρο
σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
ζαχαρη 700 γραμμάρια
χυμός Από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα Μανταρίνια. Κόβουμε το πάνω μέρος από τα μανταρίνια που έχει το κοτσάνι και το γυρνάμε ανάποδα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, ξεφλουδίζουμε και χωρίζουμε την φλούδα από την σάρκα.
Στο Μπολ με την φλούδες θα ρίξουμε 1,5 λίτρο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική Σόδα και θα το αφήσουμε για 30 λεπτά!

Διαβάστε Επίσης  Σουπιές με ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι)

Καθαρίζουμε τις Ίνες από την σάρκα που έχουν τα μανταρίνια. Πλένουμε τις φλούδες με άφθονο νερό ,τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν. Βράζουμε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Στραγγίζουμε το νερό από τις φλούδες και τις ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με καθαρό νερό. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία βράζοντας τες για ακόμη 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, ρίχνουμε τα μανταρίνια ,την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

 

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Κλείνουμε την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ μπλεντάρουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Ανοίγουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για ακόμη 4-5 λεπτά. Μοιράζουμε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια κλείνουμε πολύ καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και τα παιδιά μας!!

Μπορείτε να αλείψετε την μαρμελάδα σε ψωμί ή να την χρησιμοποιήσετε σε επιδόρπια όπως κέικ και cheesecake και άλλα!! Mπορείτε να τα συντηρήσετε μέχρι και ένα χρόνο σε δροσερό μέρος Kαλή σας απόλαυση!!. Καλή επιτυχία!!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *