Tα χαρακτηριστικά των μαμάδων ανάλογα με το ζώδιό τους!

  • Post category:ΖΩΔΙΑ

Η αστρολογία επηρεάζει
ακόμα και την μητρότητα, η σχέση ανάμεσα στο παιδί και την μητέρα, στηρίζεται στο χαρακτήρα που έχει η μαμά, βάση του ζωδίου της….

Με αφορμή την γιορτή της μητέρας διαβάστε το ζώδιο της δικής σας μητέρας (ή ακόμα και το ζώδιό σας αν είστε εσείς μαμά) και αναγνωρίστε όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας, που της προσδίδει το ζώδιό της

Μαμά Κριός

Η μητέρα Κριός είναι αρκετά επιβλητική, με πολλές απαιτήσεις και ασκεί αρκετές πιέσεις στο παιδί της προκειμένου να το δει να προοδεύει! Έχει πολύ μεγάλες φιλοδοξίες για το σπλάχνο της, για αυτό και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, θα φροντίσει να το εντάξει σε πολλές δραστηριότητες, προκειμένου να του δημιουργήσει ερεθίσματα, που θα το βοηθήσουν στην διαπαιδαγώγηση και την εξέλιξή του! Είναι μία μαμά, που θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας του παιδιού της – ακόμα και στο παιχνίδι του – και θα παρασύρεται και αυτή σε στιγμές ξεγνοιασιάς που θα της θυμίζουν και τα δικά της παιδικά χρόνια! Μπορεί αρκετές στιγμές να είναι λίγο οξύθυμη, ωστόσο τα νεύρα της γρήγορα περνούν και δεν μπορεί ποτέ να διατηρήσει την τιμωρία που είχε επιβάλει στο παιδί της!

Μαμά Ταύρος

Μία από τις γλυκές, παραδοσιακές και απόλυτα δοσμένες στην οικογένεια και στα παιδιά της μητέρα, είναι η Ταυρίνα, που αναλαμβάνει υπεύθυνα την μητρότητα και απολαμβάνει την κάθε της στιγμή. Τα παιδιά είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη για τη μαμά Ταύρο, για αυτό θα σκεφτεί πολύ καλά πριν αποφασίσει να αποκτήσει οικογένεια. Είναι απόλυτα συνεπής σε όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της και αρκετές φορές θυσιάζει τους υπόλοιπους τομείς της ζωής της, προκειμένου να αφιερωθεί πλήρως στην ανατροφή των παιδιών της. Είναι η μητέρα, που θα φροντίσει τα παιδιά της να τηρούν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, όμως αρκετές φορές δεν μπορεί να συμβαδίσει με το ρεύμα της εποχής, γιατί οι απόψεις της είναι πολύ συντηρητικές. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα γίνει αρκετά επίμονη αλλά και αυστηρή, θα τιμωρήσει και δεν θα αλλάζει εύκολα άποψη, ωστόσο η τρυφερή αγκαλιά της και το ζεστό της βλέμμα, απαλύνουν κάθε πόνο και προβληματισμό!

Μαμά Δίδυμος

Μία από τις πιο χαλαρές, άνετες και ευχάριστες μητέρες του ζωδιακού, είναι η μαμά Δίδυμος. Συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα του παιδιού της και αρκετές φορές βιώνει το παιχνίδι, την διαπαιδαγώγηση και όλη την ανατροφή, σαν να ζει και αυτή από την αρχή τα παιδικά της χρόνια. Δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιού της και από πολύ νωρίς φροντίζει μέσα από βιβλία και διάφορες δραστηριότητες, να του μεταδίδει όλο και περισσότερες γνώσεις. Η λέξη «τιμωρία» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της, είναι της άποψης ότι τα πάντα μπορούν να λυθούν με το διάλογο. Φροντίζει να έχει πολύ καλή επικοινωνία με το παιδί της και καταφέρνει να γίνεται το καλύτερό του φιλαράκι. Δεν είναι λίγες οι φορές που το παιδί της θα την κάνει ότι θέλει, γιατί δεν της αρέσει να λέει «όχι» και δεν μπορεί να τιμωρεί ή να θέτει τα όρια της.

Μαμά Καρκίνος

Η γυναίκα Καρκίνος είναι μία τρυφερή, ευαίσθητη και πολύ συναισθηματική μητέρα, που η μητρότητα ήταν πάντα το όνειρο της ζωής της ! Η οικογένεια και τα παιδιά είναι η μοναδική προτεραιότητα στην καθημερινότητά της και προσκολλά όλο της το ενδιαφέρον στη σωστή ανατροφή του παιδιού της. Ανησυχεί, φοβάται, αγωνιά και βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία ή εμπόδιο στη ζωή του παιδιού της – ακόμα και όταν αυτό έχει ήδη ενηλικιωθεί-! Η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά και να καλύψει όλες τις ανάγκες του παιδιού της. Επικεντρώνεται πολύ στα συναισθήματά του και φροντίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή να ξέρει τι σκέφτεται και πώς αισθάνεται το παιδί της. Ακόμα και τα ασήμαντα προβλήματα της καθημερινότητας, της φαίνονται βουνό και κλαίει, πικραίνεται και στεναχωριέται όταν υπάρχουν δυσκολίες στην ανατροφή! Πολλές φορές γίνεται αρκετά υπερβολική και καταπιέζει το παιδί της με την υπερβολική της φροντίδα αλλά και με την μεγάλη αδυναμία που του έχει!

Μαμά Λέων

Διαβάστε Επίσης  Ζώδια και άγχος: Xρήσιμες συμβουλές για το ζώδιό σας
Ενθουσιώδης, λαμπερή και αρκετά γενναιόδωρη, η μητέρα Λέοντας κάνει τα πάντα προκειμένου να νιώσει περήφανη για το παιδί της αλλά και στην πορεία να νιώσει περηφάνια και αυτό για αυτήν! Δεν θέλει να του λείψει τίποτα, για αυτό και φροντίζει να του προσφέρει όλες τις ανέσεις προκειμένου να το κάνει ευτυχισμένο. Δίνει μεγάλη έμφαση στην μόρφωση του παιδιού της, για αυτό και το πάει στα καλύτερα σχολεία με τους πιο καταξιωμένους καθηγητές, ώστε να έχει τις σωστές βάσεις που θα το βοηθήσουν να πετύχει. Το όνειρο που έχει για το παιδί της, είναι να καταφέρει να συνεχίσει τα δικά της όνειρα και να μπορεί να πραγματοποιήσει όλα όσα δεν κατάφερε η ίδια. Στην προσπάθειά της να του καλύψει όλες τις ανάγκες, μπορεί και να το κακομάθει.

Μαμά Παρθένος

Η μαμά Παρθένος έχει τους κανόνες της, είναι αυστηρή και επιβάλει πρόγραμμα, τάξη και οργάνωση στο σπίτι και στο παιδί της. Η διαπαιδαγώγηση είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη και δεν θέλει να κάνει λάθη, για αυτό προσπαθεί με υπευθυνότητα να θέσει σε εφαρμογή όλα όσα της μετέδωσαν οι γονείς της ή να αποφύγει τυχόν λάθη τους. Φροντίζει το παιδί της να είναι πάντα καθαρό, καλοντυμένο, συγκροτημένο και από πολύ νωρίς προσπαθεί να του μεταδώσει όσες περισσότερες γνώσεις γίνεται, προκειμένου να γίνει εύστροφο και αποδοτικό. Η μητέρα Παρθένος δεν εκδηλώνει την αγάπη της με πολλά γλυκόλογα ή με πολλά χάδια αλλά με ουσιαστική φροντίδα και υποστήριξη. Μπορεί μερικές φορές να γίνεται αρκετά κτητική και πιεστική, γιατί η επιθυμία της είναι το παιδί της να είναι ώριμο, σοβαρό, συνεπές και υπεύθυνο για τη ζωή του αργότερα. Πράγματι το παιδί της γυναίκας Παρθένου, έχει πολύ γερές βάσεις για το μέλλον του!

Μαμά Ζυγός

Η μανούλα Ζυγός είναι ήρεμη, γλυκιά, καλοπροαίρετη και απόλυτα δίκαιη με όλα της τα παιδιά. Στο σπιτικό της φροντίζει πάντα να υπάρχουν οι ισορροπίες, ώστε το παιδί της να μεγαλώνει αρμονικά και γαλήνια. Με γέλιο, χαρά, τραγούδι, χορό και μουσική, φροντίζει να κάνει τη κάθε ώρα και στιγμή του παιδιού της μία απόλαυση. Θέλει το παιδί της να έχει αρκετά ενδιαφέροντα και να είναι πολύ κοινωνικό . Για το λόγο αυτό προσπαθεί από πολύ νωρίς να καλλιεργήσει τα καλλιτεχνικά του ταλέντα και να το εντάξει και σε ομάδες που θα το βοηθήσουν πολύ γρήγορα να κοινωνικοποιηθεί. Θα του κάνει όλα τα χατίρια, δεν είναι η μαμά που μπορεί να αρνηθεί σε κάποια επιθυμία του παιδιού της, για αυτό με την καλή της διάθεση, άθελά της το κακομαθαίνει!

Μαμά Σκορπιός

Η μανούλα Σκορπιός τα συνδυάζει όλα, είναι αυστηρή, απαιτητική, συναισθηματική και πολύ διαισθητική με το παιδί της. Ένα της βλέμμα είναι αρκετό για να καταλάβει τι σκέφτεται και τι αισθάνεται το παιδί της και πολλές φορές γίνεται αδιάκριτη, γιατί και στα μετέπειτα χρόνια της ζωής του – που ήδη έχει ανεξαρτητοποιηθεί- θέλει να είναι η πρώτη που θα τα μαθαίνει όλα! Έχει πολλά όνειρα και στόχους για το παιδί της και είναι αρκετά απόλυτη και επίμονη, για να τεθούν σε εφαρμογή όλα όσα η ίδια σχεδίαζε για το σπλάχνο της! Η σχέση με το παιδί της είναι έντονη – γιατί η γυναίκα Σκορπιός με αυτό τον τρόπο βιώνει όλα τα συναισθήματά της-. Είναι μία σχέση γεμάτη γέλιο, καβγάδες, κλάμα, χαρά και πάνω από όλα …αγάπη υπερβολική! Μπορεί κάποιες στιγμές να κουράζουν οι τιμωρίες της, όμως επιβραβεύει το παιδί της γενναιόδωρα για κάθε πρόοδό του!

Μαμά Τοξότης

Διαβάστε Επίσης  Ποια ζώδια ευνοούνται για επανασύνδεση σχέσης το 2018;
Η μαμά Τοξότης, είναι δραστήρια, υπερκινητική, με πολύ ενέργεια και ζωντάνια. Μία από τις πιο όμορφες περιπέτειες της ζωής της είναι η μητρότητα, ωστόσο αγχώνεται με όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που είναι απαραίτητο να έχει απέναντι στο παιδί της, γιατί θέλει όλα να τα κάνει καλά! Με το παιδί της προσπαθεί να είναι το καλύτερο φιλαράκι, δεν της αρέσουν οι τιμωρίες, τα μαλώματα και οι αυστηρές μέθοδοι διαπαιδαγώγησης. Φροντίζει να ακολουθεί τους ρυθμούς του παιδιού της και τολμά να προσαρμόζεται και η ίδια στην ηλικία του παιδιού της, ώστε να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του παιδιού της και δίνει έμφαση στην διεύρυνση των πνευματικών του οριζόντων και στην ένταξή του σε πολλές δραστηριότητες, που θα το βοηθήσουν να έχει μία ισχυρή προσωπικότητα. Δώρο για τη Μαμά Τοξότη: Ένα Σετ Βραχιόλια για σένα και για αυτήν με το σύμβολο του Απείρου! Δες εδώ το Σετ One For You One for Me >

Μαμά Αιγόκερως

Η μητρότητα είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για τη γυναίκα Αιγόκερω, που είναι ικανή να κάνει πολλές θυσίες προκειμένου να μεγαλώσει σωστά και με αρχές το παιδί της. Εργάζεται, για να μπορεί να του παρέχει ακόμα περισσότερη υλική ασφάλεια και σιγουριά, προσπαθεί όμως να συνδυάζει την καριέρα με την μητρότητα, αφιερώνοντας όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στο παιδί της. Είναι αρκετά συντηρητική και φροντίζει από πολύ νωρίς να αναθέτει ευθύνες και υποχρεώσεις στο παιδί της προκειμένου να το μάθει να είναι υπεύθυνο. Αγχώνεται για το μέλλον και την πρόοδό του και επειδή θέλει να ακούει πάντα έναν καλό λόγο για το παιδί της, για αυτό και άθελά της γίνεται αρκετά αυστηρή και απόλυτη. Μπορεί κάποιες στιγμές να φαίνεται ψυχρή και απόμακρη στο παιδί της, στην πραγματικότητα αυτή η στάση της οφείλεται στην επιθυμία της να βάζει τα όρια της, ώστε να βοηθήσει το παιδί της να είναι αυτόνομο!

Μαμά Υδροχόος

Η μανούλα Υδροχόος είναι απρόβλεπτη, ασυμβίβαστη, πολύ υπομονετική και αρκετά ευαίσθητη για όλα τα ζητήματα που αφορούν το παιδί της. Δεν τηρεί παραδοσιακούς τρόπους διαπαιδαγώγησης, ακολουθεί πάντα το δικό της, μοντέρνο , ξεχωριστό τρόπο ανατροφής του παιδιού της, που στηρίζεται στο διάλογο, την επικοινωνία και την φιλία ανάμεσα στο παιδί της και αυτήν. Από πολύ νωρίς του αφήνει αρκετές ελευθερίες – φροντίζοντας πάντα να επιβλέπει διακριτικά τα πάντα – και δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στο παιδί της. Του μιλάει και του συμπεριφέρεται σαν να είναι ενήλικας, ακούει όλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του αλλά τον αφήνει να έχει ελευθερία βούλησης, δίνοντας του απλά και μόνο μία κατεύθυνση και αφήνοντάς το να πάρει τις δικές του πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Μαμά Ιχθύς

Από τη στιγμή που η γυναίκα Ιχθύς γίνεται μανούλα, ξεχνά τα πάντα και αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στο σημαντικότερο κομμάτι της ζωής της, το παιδί της. Δεν έχει μάτια για κάτι άλλο, το ενδιαφέρον της είναι επικεντρωμένο στο σπλάχνο της. Είναι η μανούλα που θα δώσει απλόχερα χάδια, φροντίδα, φιλιά και λατρεία στο παιδί της. Τα χειμαρρώδη συναισθήματα που του εκδηλώνει, μπορεί να το κάνουν να προσκολληθεί επάνω της. Η μανούλα Ιχθύς πάντα θα ανοίγει τη ζεστή της αγκαλιά για να προστατεύει το παιδί της, που όσο χρόνια και να περάσουν, στα μάτια της θα παραμείνει πάντα μικρό και απροστάτευτο!

Πηγή:oroskopos

Αφήστε μια απάντηση