Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι το παιδί σας φοβάται

Μήπως κάποια πράγματα
δεν έχουν γίνει σωστά και υποψιάζεστε ότι το παιδί σάς φοβάται; Αν η απάντηση στο ερώτημα, μέσω των παρακάτω ενδείξεων, είναι καταφατική, αναλάβετε δράση για να αποκαταστήσετε το συντομότερο τις σχέσεις σας:

 • Παρατηρήστε μήπως όταν φωνάζετε το παιδί να έρθει κοντά σας για κάτι, εκείνο συνταράζεται και πλησιάζει με μεγάλη επιφύλαξη. Πρόκειται για μια από τις πρώτες και πιο ασφαλείς ενδείξεις ότι το μικρό σας νιώθει φόβο και ανασφάλεια.
 • Μπορεί επίσης να μαζεύεται και γενικά να δείχνει ένα μούδιασμα όταν υψώνετε τον τόνο της φωνής σας για οποιονδήποτε λόγο και ιδιαίτερα όταν το μαλώνετε. Είναι φανερό ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το παιδί σας βάζει με το μυαλό του άσχημα πράγματα!

  • Από εκεί και πέρα, όταν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό σας, θα δείτε ότι αποφεύγει επιμελώς να σας μιλάει για όσα το απασχολούν και προτιμάει να κλείνεται στον εαυτό του. Κάντε μια νέα αρχή λοιπόν και προσπαθήστε να το ηρεμήσετε και να καλλιεργήσετε κλίμα οικειότητας. Αυτό βέβαια θα πάρει χρόνο, δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.
  • Επειδή ακριβώς σάς φοβάται, δύσκολα θα δείξει την αγάπη και την τρυφερότητά του, όμως θα το κάνει χωρίς πρόβλημα με το σύντροφό σας.
  • Τέλος, αν δείτε αισθητή πτώση στις σχολικές του επιδόσεις και περίεργα μοτίβα στις ζωγραφιές του, είναι πολύ πιθανό να ευθύνεστε εσείς και η στάση σας απέναντί του.
  Διαβάστε Επίσης  H «Οδύσσεια» του Ομήρου ανακηρύχθηκε ως «η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο»
  Πηγή: mother.gr

  Αφήστε μια απάντηση