Πώς θα μεγαλώσετε ένα παιδί με στόχους και όνειρα

Είναι ευχής έργον για όλους

τους γονείς, όμως όχι και τόσο εύκολο να επιτευχθεί, ιδιαίτερα σε μια εποχή που τα όνειρα για το μέλλον σχεδόν…απαγορεύονται. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να λειτουργεί στοχευμένα στη ζωή του:

  • Αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει μεγαλώνοντας να αποκτήσει στόχους και να κυνηγάει τα όνειρά του είναι να μπει από νωρίς στη λογική της προσπάθειας. Να το ενθαρρύνετε δηλαδή να πασχίζει για οτιδήποτε (μικρό ή μεγάλο), φτάνει να μην είναι παράλογο.
  • Μη λειτουργείτε υπερπροστατευτικά με το παιδί σας. Αφήστε το να κάνει λάθη, αφού μέσα από αυτά θα μάθει πολλά και θα διαμορφώσει συν τω χρόνω τους στόχους του. Αν δεν πειραματιστεί, πώς θα κατασταλάξει στα θέλω του;
  • Δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και σεβασμό στην προσωπικότητά του. Μην το αντιμετωπίζετε ως προέκταση του εαυτού σας, ούτε ως ευκαιρία να πραγματώσετε μέσα από τις επιλογές του δικά σας απραγματοποίητα όνειρα και στόχους. 
  • Συζητήστε μαζί του πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε λίγα χρόνια, τι θα το έκανε ευτυχισμένο και πώς θα μπορούσε να γίνει πράξη αυτό. Όσο περνάει από το χέρι σας, βοηθήστε το διακριτικά στην υπολοποίηση.
  • Στηρίξτε το και δώστε του κουράγιο όταν το έχει πάρει από κάτω και παράλληλα προσπαθήστε να του δημιουργήσετε εσωτερικό κίνητρο για ανασυγκρότηση.
  • Τέλος, όσο τα χρόνια περνούν και οι στόχοι του γίνονται όλο και μεγαλύτεροι, θα πρέπει να το βοηθήσετε να καταλάβει ότι δεν πρέπει να τους καθορίζει απαραίτητα με βάση το κλίμα της εποχής, παρά να ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους υπολοίησής τους, έχοντας υπομονή.
 

Πηγή: mother.gr
Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να έχουμε πνευματικό πατέρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *