Τα δώρα που δεν πρέπει να προσφέρετε

Οι προλήψεις που υπάρχουν
για κάποια συγκεκριμένα δώρα είναι υποκειμενικές πεποιθήσεις ή αντιλήψεις, για κάτι που απλά πιστεύουμε χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη και που δίνουν μια δυσοίωνη σημασία σ’ ένα συγκεκριμένο πράγμα, γεγονός, συμβάν ή διαδικασία.

 

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προλήψεις σχετικά με τα δώρα. Πολλές από αυτές, έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά και όσο περνά ο καιρός οι ερμηνείες τους αλλάζουν, ως εκ τούτου, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές.

 

– Όταν δίνετε σαν δώρο ένα πορτοφόλι, κουμπαρά, τσάντα ή οτιδήποτε έχει ως στόχο να «κρατήσει» χρήματα, θα πρέπει από πριν να έχετε βάλει χρήματα, ώστε το πρόσωπο να έχει καλή τύχη και να μην μείνει ποτέ το πορτοφόλι το από χρήματα.

 

-Εάν πάλι επιλέξετε να δώσετε  ένα χρηματικό ποσό ή μετρητά θα πρέπει πάντα να αποτελείται από μονούς (περιττούς) αριθμούς όπως 5,11, 51,101 κ.λπ.

 

-Εάν ο/η σύντροφος σου, σας δώσει ένα μαχαίρι ως δώρο, ή ακόμη και κάτι αιχμηρό αυτό σημαίνει ότι η αγάπη σας θα τελειώσει σύντομα. Το ίδιο ισχύει και για ένα φίλο/η, καθώς μετά η φιλία σας θα τείνει να διαλυθεί. Η εξήγηση βρίσκεται στο ό,τι οποιουδήποτε είδους αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια, ψαλίδια, βελόνες, καρφίτσες, κλπ., σύμφωνα με τους αρχαίους Κινέζους, κόβουν την ανθρώπινη αύρα στα δύο και σύμφωνα με τους αρχαίους Σλάβους, προκαλούν τον χωρισμό. Για να αποφευχθεί η κακή τύχη στη σχέση, ο παραλήπτης του δώρου θα πρέπει να σου δώσει ένα κέρμα, με την έννοια ότι σε έχει «πληρώσει».

Διαβάστε Επίσης  Νοέμβριος 2023: Αυτές είναι οι κατάλληλες και οι ακατάλληλες ημερομηνίες του μήνα

 

Στην περίπτωση που πας στο σπίτι ενός νέου ιδιοκτήτη,  μαζί με το δώρο σας προσφέρετε του ψωμί και αλάτι, για να του ευχηθείτε ότι αυτό το σπίτι δεν θα μάθει ποτέ στην πείνα και ότι τα ντουλάπια του θα είναι πάντα γεμάτα. Από την άλλη, μπορείς να προτιμήσετε κρασί για να του δηλώσετε πολλά χρόνια να τον βρουν στο σπίτι του και το να απολαύσει τη γλυκύτητα της ζωής.

Διαβάστε Επίσης  Με ποια ζώδια μπορείς να συμβιώσεις στο ίδιο σπίτι

 

-Από την άλλη, το να δώσεις ως δώρο έναν καθρέφτη σε οποιοδήποτε μορφή, καλό είναι να αποφεύγεται. Χαρίζουμε κάτι ως δώρο υποτίθεται για να διαρκέσει μια ζωή και λόγω της αστάθειας του καθρέφτη και την συνακόλουθη κακή τύχη αν σπάσει, πολλοί αισθάνονται ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για δώρο.

 

Πολύ ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι τα κατοικίδια ζώα δεν μπορείς να τα χαρίσετε  σαν δώρο, παρά μόνο να τα πουλήσετε.  Μπορείτε να πληρώσετε μια συμβολική τιμή ενός μικρού νομίσματος, αλλά θα πρέπει να καταβληθεί. Διαφορετικά, θα μαλώσετε με τον άνθρωπο που το προσφέρετε.

 

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι απλές δεισιδαιμονίες και είναι στην δική σας δικαιοδοσία να υιοθετήσετε ή όχι αυτές τις ιστορίες κακής ή καλής τύχης, που περιστρέφονται γύρω από το δώρο που δίνετε. Άλλωστε, οι προλήψεις έχουν όση δύναμη, εσείς θα τους δώσετε!

 



Πηγή: astrology.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *