Παστέλι, εύκολα και σπιτικά!

Το σουσάμι περιέχει

περίπου 20% πρωτεΐνη, πλούσια σε θειούχα αμινοξέα. Περιέχει βιταμίνες, όπως B1, B2, B3, E. Επίσης περιέχει μικρή ποσότηταυδατανθράκων, έτσι, περιλαμβάνει ελάχιστη ποσότητα γλυκόζης και φρουκτόζης, ενώ το άμυλο απουσιάζει.

 

Επιπλέον, τα κυριότερα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο σουσάμι είναι το ασβέστιο, ο φώσφορος, τομαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και τέλος στο σελήνιο που περιέχεται σε σημαντικές ποσότητες στο σουσάμι, αποδίδεται σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

 

Το μέλι μία μοναδική ουσία με 182 στοιχεία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι βιταμίνες, τα αμινοξέα, τα ένζυμα και τα μεταλλικά στοιχεία. Είναι το μόνο γλυκαντικό που δεν έχει φτιαχτεί και δεν έχει επεξεργαστεί από τον άνθρωπο και που ταυτόχρονα έχει και αντιβακτηριδιακά στοιχεία αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες. Έτσι, μειώνει την συσσώρευση του λίπους στο καρδιαγγειακό μας σύστημα και επιβραδύνει την οξείδωση της «κακής» LDL χοληστερόλης, η οποία είναι υπεύθυνη για την πρόκληση αρτηριοσκλήρωσης.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάχνω σπιτικές κονσέρβες

 

 

Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών δημιουργούν ένα απολαυστικό snak, γεμάτο ενέργεια.

Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας με την ακόλουθη συνταγή:

  • 400 γρ μέλι,
  • 400 γρ σουσάμι
  • ξύσμα λεμονιού.
  • Προαιρετικά ξύσμα από μισό πορτοκάλι, λίγο κανέλα, λίγη λεβάντα τριμμένη, αμύγδαλα ή καρύδια.

Εκτέλεση…

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι και το βάζουμε να βράσει στους 130˚C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι μαζί με όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε χονδρό νάιλον ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξε τη δική σου σπιτική ζάχαρη . Το τέλειο υποκατάστατο!

 

Απλώνουμε και καλύπτουμε με ένα πλάστη, έτσι ώστε το παστέλι να έχει 1 εκ. πάχος. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία, ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *